Dr. Simona Gabriela Solomon

Medic specialist Endocrinologie, Competenta Ecografie Endocrina, Competenta Homeopatie

Sunt medic specializat in endocrinologie si pasionat de homeopatia clasica pe care o practic de aproape 20 de ani. Dupa absolvirea examenului de specialist, ajunsa in realitatea cabinetelor de specialitate, departe de stiinta din Parhon, am simtit tot mai acut nevoia unei alte forme de tratament. Aceasta, mai ales ca multi dintre pacienti aveau numeroase simptome greu de explicat care persistau in ciuda unui tratament alopat adecvat. „Intamplarea” a facut sa-mi apara in cale homeopatia, fata de care am manifestat initial neincredere, dar apoi, vazandu-i efectele am inceput sa o studiez si, treptat, sa o aplic.

De ce, totusi, homeopatie?

Intai si intai pentru ca homeopatia este o metoda blanda de tratament care, daca este administrat corect, nu are efecte adverse.  Apoi, remediul homeopat se administreaza conform principiului similitudinii, adica totalitatea simptomelor si semnelor de boala prezente la un pacient pot fi vindecate de o substanta capabila sa produca simptome similare unei persoane sanatoase.  Cu alte cuvinte, intr-un fel, gasisem  solutia: in sfarsit, simptomele „minore” puteau fi luate in considerare si tratate.

Tratamentul homeopat nu doar ca poate vindeca boala, redand astfel starea de sanatate a pacientului, crescandu-i energia si senzatia de bine ci il si poate ajuta sa constientizeze tiparele, programele subconstiente care l-au condus la boala. De-a lungul vietii ne adaptam la stressorii din mediu, fizici sau emotionali. Iar acest proces de adaptare poate duce la dezechilibre la nivelul organismului. Remediul aduce la suprafata trairile din subconstient→ ajung in planul constient si astfel pot fi observate, apoi prelucrate ducand astfel la vindecare.

Ca urmare, in timpul consultatiei de homeopatie pacientul este vazut holistic, adica in totalitatea sa, astfel incat in consultatie sunt luate in considerare foarte minutios atat simptomele fizice, cat si starea emotionala si circumstantele auxiliare prin care boala a aparut. 

Tratamentul homeopat, fiind lipsit de toxicitate, poate fi administrat oricarei categorii de varsta, gravidelor, atit in afectiuni acute cat si cronice.
 

Specialitati
  • Medic specialist Endocrinologie - 2001
  • Competenta Ecografie Endocrina - 2004
  • Competenta Homeopatie - 2005
  • Dezvoltare profesionala continua prin participarea la numeroase congrese si seminarii de specialitate

Educatie
  • Facultatea de Medicina Generala, Craiova (1988-1994)
  • Rezidentiat in Medicina Generala/ Pediatrie, Craiova (1994-1997)
  • Rezidentiat in Endocrinologie, Bucuresti (1998-2001)

Programeaza-te
Iti multumim pentru ca ai ales sa primesti noutatile Quantica720.
Ce spun pacientii nostri despre serviciile Quantica720°