Medic Specialist Ortopedie-Traumatologie, Dr. Claudiu Vîrban

Sunt Dr. Claudiu Virban medic specialist Ortopedie-Traumatologie, tratez pacienti cu probleme diverse ale aparatului locomotor.


Am fost medic rezident in specialitatea Ortopedie-Traumatologie in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti (Floreasca) timp de 5 ani, intre 2013 si 2018, unde am avut parte de o bogata si variata cazuistica. 


In perioada 2018-2024 mi-am desfasurat activitatea in cadrul clinicii Colaona Medicala unde am condus sectia de Ortopedie-Traumatologie si blocul operator aferent acesteia. 


Misiunea mea ca medic este de a reda pacientilor posibilitatea si placerea de a se misca, pentru ca ei sa se poata bucura la maximum de viata. Viata este miscare!


Imi pun in slujba pacientului toate cunostintele si abilitatile pe care le-am dobandit,  pentru a ii putea oferi cele mai bune recomandari si cel mai bun tratament, astfel incat sa poata reveni cat mai rapid la activitatile care ii fac placere.

Despre mine

De ce am ales Medicina

Ideea de a deveni medic a incoltit in mintea mea inca din clasa a 7-a, cand pur si simplu m-am indragostit de Anatomia s Fiziologia Omului. Mereu mi-au placut stiintele reale, iar pana atunci preferata mea era Matematica. Am ales Medicina in locul studiilor economice. Mi s-a parut mult mai incitanta si mai provocatoare o profesie care nu imi va da ocazia sa ma plictisesc niciodata. Iar cu matematica am ocazia sa ma intalnesc adeseori in meseria mea de astazi. 

Cum a inceput drumul meu spre Ortopedie

Am studiat Medicina in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie ”Carol Davila” din Bucuresti si am absolvit in anul 2012. Ulterior, am fost medic rezident in specialitatea Ortopedie-traumatologie in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti 5 ani, intre 2013 si 2018, iar aici am avut parte de o bogata si variata cazuistica.

Dar primul contact adevarat cu Ortopedia l-am avut in jurul varstei de 10 ani, cand am suferit o fractura de epifiza distala radius :D Pe atunci acest domeniu suna insa complet necunoscut pentru mine si nu aveam niciun gand sa devin medic. In anul 4 de facultate, m-am intors la Ortopedie, dar de data aceasta cu ocazia unui stagiu efectuat in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti. Mi-a placut mult si am ramas cu o impresie buna despre oportunitatile Ortopediei, dar am ramas deschis si catre alte specialitati pe care aveam sa le parcurg pana la finalul facultatii. In final, am ales tot Ortopedia. 

Misiunea mea si valorile in care cred

Misiunea mea ca medic ortoped este aceea de a reda pacientilor posibilitatea si placerea de a se putea misca si astfel de a se putea bucura la maximum de viata. Viata este miscare!

Prima valoare dupa care se ghideaza orice medic este aceea de a nu face rau „primum non nocere” si de a ajuta pacientii in nevoie. Mai departe, imi pun in slujba pacientului toate cunostintele si abilitatile mele pentru a-i putea oferi cel mai eficient tratament si cele mai bune recomandari, astfel incat acesta sa se poata recupera cat mai repede si sa revina la activitatile care ii plac.

Acord fiecarui pacient toata atentia mea si imi place sa-i expun si sa-i explic optiunile de tratament cu plusuri si minusuri, iar acesta sa decida care este cea mai buna optiune de tratament pentru el. Singura exceptie de la aceasta regula este in cazul momentelor cand viata sau integritatea corporala a pacientului sunt in pericol si fiecare secunda conteaza, asa ca actionez in baza pregatirii mele profesionale.

Imi place sa practic medicina in stil modern si cu blandete. Desi sunt chirurg, aleg intotdeauna o abordare non-invaziva sau minim-invaziva inainte de a interveni chirurgical, atunci cand este cazul. Sau pur sin simplu cea mai buna varianta pentru pacientii mei, chiar daca acest lucru inseamna o interventie moderna care ar grabi major timpul de recuperare. Da, chirurgia este mult mai blanda decat ne imaginam sau cel putin asa a evoluat. 
 

Specialitati
  • Medic Specialist Ortopedie-Traumatologie

Educatie
  • AOTrauma Course - Principles in Operative Fracture Treatment, septembrie 2016 - Graz, Austria
  • AOTrauma Course - Approaches&Osteosynthesis with Anatomical Specimen, septembrie 2016 - Graz, Austria
  • Arthroscopy - Practical training on human cadaver and joint specimens, septembrie 2016 - Graz, Austria
  • EuroSpine Diploma - 5 module curriculum, 2016-2017 - Strasbourg, Franta
  • Curs postuniversitar de perfectionare in Oxigen-Ozonoterapie, octombrie 2018 - UMF „Carol Davila” Bucuresti
  • Advanced Minimally Invasive Tehnique in thoracolumbar spine decompression and stabilization – Center of Biotechnologies of Cardarelli Hospital Naples-Italy, septembrie 2018
  • Stanmore Foot and Ankle Course, mai 2018 - Londra
  • MaxMore spine Surgical Technique International Anatomical Workshop, noiembrie 2019 - Mainz, Germania
  • MaxMore spine surgical technique International Anatomical Workshop, iunie 2021 - Essen Germania

Programeaza-te
Iti multumim pentru ca ai ales sa primesti noutatile Quantica720.
Ce spun pacientii nostri despre serviciile Quantica720°