Medic Specialist Recuperare Medicala, Codruta Cioponea

Medicina Sportiva & Recuperare Medicala

Sunt Dr. Cioponea Codruta, medic de Recuperare Medicala.

Am absolvit Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” din Cluj- Napoca, Facultatea de Medicina Generala.

Dupa terminarea facultatii fiind foarte pasionata de sport am inceput rezidentiatul de Medicina Sportiva pe care l-am facut timp de 2 ani. In acest interval de timp am fost Medicul Echipei Nationale de Rugby Feminin in cadrul stagiilor de pregatire precum si in timpul Campionatului “Seven 2010”, dar si voluntar in cadrul Centrului de Cercetari pentru Educatie Fizica si Sport.

De asemenea, pasiunea pentru miscare m-a determinat sa devin Instructor de Pilates si Yoga.

Fiind extreme de pasionata de partea de recuperare sportiva, mi-am inceput rezidentiatul de Recuperare Medicala, devenind Medic specialist de Recuperare Medicala 2018.

Dorindu-mi sa imi aprofundez cunostintele de Traumatologie si  Recuperare Sportiva am efectuat un stagiu de preagatire in cadrul clinicii de Recuperare Traumatologica Sportiva -SportS2, Spitalul Universitar CHU Liege, sub coordonarea Profesorului Jean Francois Kaux.

Departamentul de Recuperare Traumatologica Sportiva pe care Profesorul Kaux in conduce a fost recunoscut de catre Comitetul Olimpic International ca fiind centrul de excelenta pentru Preventia si Tratmentul Traumatismelor Sportive fiind singurul centru din lume acreditat de FIFA, Federatia Internationala de Medicina Sportiva si de catre Comitetul Olimpic International.

Sunt pasionata de miscare si mai ales de alergat. Am studiat aprofundat biomecanica miscarii, si mai ales biomecanica alergarii,  ramura pe care o consider esentiala in preventia si tratamentul accidentarilor sportive.

Specialitati
  • Recuperare medicala

Educatie
  • Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” din Cluj- Napoca, Facultatea Medicina Generala.
  • Rezidentiat Medicina Sportiva
  • Rezidentiat recuperare medicala
  • Instructor Yoga
  • Instructor Pilates

Programeaza-te
Iti multumim pentru ca ai ales sa primesti noutatile Quantica720.
Ce spun pacientii nostri despre serviciile Quantica720°