Inscrie-te pentru o consultatie!

PROTOCOALE INTEGRATIVE PATOLOGIE ONCOLOGICA

Quantica720°

Diagnosticul de cancer aduce schimbari profunde in viata pacientului si a familiei sale. Este o boala cronica ce are un impact deosebit asupra desfasurarii activitatilor generale, incluzand si integrarea sociala, in timpul si dupa terminarea tratamentului, precum si o serie de nevoi speciale.

 

In cazul unui bolnav cronic sau de cancer, de exemplu, medicina integrativa isi propune nu doar sa acorde tratamentul alopat, ci si sa rezolve toate problemele asociate, adica sa reduca efectele secundare ale chimioterapiei, sa atenueze durerile, sa combata depresia, sa ajute la reintegrarea sociala a bolnavului, dar si la ingrijirea in fazele terminale.

Quantica720°
Quantica720°

Echipa Quantica720° este alcatuita din medici specialisti, nutritionisti, psihologi si psihoterapeuti cu experienta in protocoale integrative de patologie oncologica, care va ofera ajutor de specialiate pentru a va ajuta sa aveti o stare fizica si emotionala buna in timpul tratamentului si dupa acesta.  

Medicina biologica se focuseaza pe oprirea procesului bolii in curs de desfasurare si ulterior pe regenerarea organismului si sistemelor afectate. Aici, noi suntem preocupati de calitatea ingrijirii dumneavoastra si din acest motiv am inclus o servicii precum ozonoterapie, administarea in mod intravenos de vitamine si minerale pentru a reface organismul slabit, terapii cu biofrecvente si laser pentru diminuarea durerilor locale, suport nutritional pentru hranirea in mod corespunzator, cat neurofeedback, suport psihologic pentru a trece mai usor peste aceasta perioada.

Serviciile de terapie se efectueaza doar dupa o consultatie medicala preliminara.

SERVICII PATOLOGIE ONCOLOGICA


Oncologie si Imunoterapie in Cancer 

Oncologia si imunoterapia in cancer reprezinta doua domenii medicale deosebit de importante si inovatoare care se concentreaza asupra diagnosticului, tratamentului si cercetarii cancerului.

Oncologia este ramura medicinei care se ocupa cu studiul si tratamentul cancerului. Aceasta implica diagnosticarea si gestionarea pacientilor cu diverse tipuri de cancer, precum cancerul de san, de plamani, de colon si multe altele. Oncologia utilizeaza o gama variata de tehnologii si metode, cum ar fi chimioterapia, radioterapia, chirurgia oncologica si terapia tintita, pentru a combate cresterea si raspandirea celulelor canceroase in organism.

Pe de alta parte, imunoterapia in cancer este o abordare terapeutica relativ noua si promitatoare care exploateaza sistemul imunitar al pacientului pentru a lupta impotriva cancerului. Aceasta se bazeaza pe ideea ca sistemul imunitar al organismului poate recunoaste si distruge celulele canceroase, dar uneori este suprimat sau evitat de catre aceste celule. Imunoterapia incearca sa stimuleze sau sa intareasca raspunsul imun al pacientului pentru a combate cancerul. Aceasta poate implica utilizarea de anticorpi monoclonali, terapia cu celule CAR-T, vaccinuri terapeutice si altele.

Combinatia dintre oncologie si imunoterapie reprezinta o directie de cercetare si tratament in crestere, care a adus in ultimii ani progrese semnificative in tratamentul cancerului. Aceasta a dus la dezvoltarea unor terapii mai eficiente si mai bine tolerate, care au ajutat multi pacienti sa obtina remisiuni si chiar sa supravietuiasca cancerului in stadii avansate. Cu toate acestea, fiecare pacient este unic, iar tratamentul trebuie sa fie adaptat nevoilor si tipului specific de cancer al fiecaruia. Astfel, colaborarea stransa intre oncologi si imunoterapeuti este esentiala pentru a oferi pacientilor cea mai buna ingrijire posibila in lupta impotriva cancerului.

 Ce este oncologia?


Oncologia este specialitatea medicală dedicată studiului, diagnosticului, tratamentului și prevenirii cancerului. Imunoterapia în cancer reprezintă o abordare inovatoare care utilizează sistemul imunitar al pacientului pentru a combate boala. La Quantica 720°, oferim metode alternative de tratament oncologic, inclusiv imunoterapie, pentru a oferi pacienților cele mai bune șanse de succes.


Serviciile noastre de oncologie 


La Quantica720° suntem dedicati oferirii unei game complete de servicii pentru pacientii nostri. Iata cum va putem ajuta:


Diagnosticul cancerului


Echipa noastra de medici si specialisti in oncologie este aici pentru a va oferi evaluari precise si diagnostice rapide ale cancerului. Utilizam cele mai avansate tehnologii si metode de diagnostic pentru a identifica tipul si stadiul cancerului, oferindu-va astfel informatii esentiale pentru planificarea tratamentului.


Tratamente oncologice alternative 


Intelegem ca fiecare pacient are nevoi si preferinte unice in ceea ce priveste tratamentul cancerului. De aceea, oferim optiuni de tratament oncologic alternative, adaptate specific nevoilor dumneavoastra. Aceste tratamente includ terapii complementare si alternative care pot completa terapia traditionala pentru a va ajuta sa va simtiti mai bine si sa luptati mai eficient impotriva cancerului.


Imunoterapie in cancer


Imunoterapia reprezinta o revolutie in tratamentul cancerului, si suntem aici pentru a va oferi acces la aceasta terapie de ultima generatie. Echipa noastra de imunoterapeuti colaboreaza cu oncologii pentru a dezvolta planuri personalizate de imunoterapie care vizeaza stimularea sistemului imunitar al organismului pentru a lupta impotriva cancerului.


Suport si consiliere pentru pacientii cu cancer


In timpul acestei calatorii dificile, suntem alaturi de dumneavoastra, oferindu-va suport emotional, consiliere si informatii pentru a face fata cancerului. Echipa noastra de specialisti in ingrijirea pacientilor cu cancer va ajuta sa navigati prin toate aspectele tratamentului, oferindu-va sprijinul de care aveti nevoie pentru a va simti mai puternic si mai increzatori in lupta impotriva acestei boli.


Cum functioneaza imunoterapia in cancer? 


Imunoterapia in cancer este o abordare terapeutica inovatoare care se bazeaza pe activarea sau stimularea sistemului imunitar al pacientului pentru a lupta impotriva celulelor canceroase. Aceasta functioneaza prin utilizarea unor medicamente sau tehnici care imbunatatesc raspunsul imun al organismului impotriva cancerului.

Imunoterapia poate actiona in mai multe moduri:

Blocarea inhibitiei imunitare: Unele celule canceroase produc proteine care inhiba raspunsul imun al organismului. Imunoterapia poate bloca aceste proteine, permitand sistemului imunitar sa recunoasca si sa atace celulele canceroase.

Terapia cu celule T: Aceasta metoda implica modificarea celulelor T ale pacientului pentru a le ajuta sa identifice si sa distruga celulele canceroase.

Terapia cu anticorpi monoclonali: Acesti anticorpi sunt proiectati sa recunoasca si sa se lege de anumite proteine prezente pe suprafata celulelor canceroase, ceea ce face mai usor pentru sistemul imunitar sa le identifice si sa le atace.

Vaccinuri terapeutice: Acestea ajuta sistemul imunitar sa recunoasca si sa se antreneze pentru a combate celulele canceroase specifice.

Terapia cu citokine: Anumite citokine sunt utilizate pentru a stimula activitatea celulelor imune.


Cand este recomandata imunoterapia in cancer?


Imunoterapia este recomandata in cancer in diverse situatii, dar nu este potrivita pentru toti pacientii sau pentru toate tipurile de cancer. De regula, imunoterapia poate fi o optiune pentru:
Pacientii cu forme de cancer avansate sau metastatice, care nu raspund la alte terapii sau care nu pot tolera tratamentele conventionale.
Pacientii cu tipuri de cancer cunoscute pentru a fi sensibile la imunoterapie, cum ar fi melanomul, cancerul pulmonar cu celule mici sau cancerul renal.
Pacientii care nu pot sau nu doresc sa efectueze tratamente agresive, cum ar fi chimioterapia sau radioterapia.
Decizia de a recomanda imunoterapia este luata de catre echipa medicala in functie de tipul si stadiul cancerului, starea de sanatate a pacientului si alti factori individuali. Imunoterapia poate fi utilizata ca tratament principal sau in combinatie cu alte terapii pentru a maximiza sansele de succes in lupta impotriva cancerului.

Echipa noastra de medici oncologi


Suntem mandri sa va prezentam echipa noastra dedicata de medici oncologi, specializati in diagnosticul, tratamentul si ingrijirea pacientilor cu cancer. Acesti profesionisti experimentati au o pasiune profunda pentru sanatatea dumneavoastra si sunt aici pentru a va oferi cea mai buna ingrijire posibila. Fiecare membru al echipei noastre aduce expertiza si dedicare in lupta impotriva cancerului, asigurandu-va ca sunteti in maini sigure si calificate.

Echipa noastra de medici oncologi lucreaza impreuna pentru a dezvolta planuri personalizate de tratament, abordand fiecare caz individual si adaptandu-se nevoilor si particularitatilor pacientilor nostri. Cu o abordare holistica si multidisciplinara, acesti medici colaboreaza strans cu specialisti in imunoterapie, radioterapie, chirurgie oncologica si ingrijire paliativa pentru a asigura ca fiecare aspect al tratamentului dumneavoastra este gestionat cu grija si profesionalism.

Ne-am angajat sa va oferim nu doar tratamentul adecvat, ci si suportul emotional si informatiile de care aveti nevoie in timpul acestei calatorii dificile. Echipa noastra de medici oncologi este aici pentru a va sprijini in fiecare pas al luptei impotriva cancerului, si suntem dedicati sa va ajutam sa obtineti cele mai bune rezultate in ingrijirea dumneavoastra medicala.

Intrebari frecvente despre oncologie si imunoterapie


Cu ce se ocupa oncologia?


Oncologia este ramura medicinei care se ocupa cu studiul, diagnosticul si tratamentul cancerului. Aceasta implica identificarea si gestionarea cancerelor in diverse organe si tesuturi ale corpului uman. Medicii oncologi se concentreaza pe evaluarea stadiului cancerului, planificarea si administrarea tratamentelor, precum chimioterapia, radioterapia, chirurgia oncologica si terapia tintita, pentru a ajuta pacientii sa lupte impotriva acestei boli complexe.


Unde se face imunoterapie in Romania? 


Imunoterapia in cancer este disponibila in diverse centre medicale si spitale din Romania, cu precadere in marile orase precum Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, si altele. Aceasta poate fi administrata in spitalele specializate in oncologie sau in centre medicale de referinta. Pentru a afla mai multe detalii si pentru a gasi un centru sau o clinica care ofera imunoterapie in Romania, puteti consulta medicul dumneavoastra sau cauta informatii pe site-urile web ale institutiilor medicale.

Ce sunt bolile oncologice?


Bolile oncologice, cunoscute si sub denumirea de cancere sau neoplasme maligne, reprezinta un grup variat de afectiuni caracterizate prin cresterea si dezvoltarea anormala a celulelor in organism. Aceste celule anormale se pot acumula intr-un tesut sau organ si pot forma o masa numita tumoare. Bolile oncologice pot afecta aproape orice parte a corpului si pot avea origini diferite. Exista peste 100 de tipuri de cancer, fiecare cu caracteristici si tratamente specifice.


Cum se alege cel mai bun tratament oncologic?


Alegerea celui mai bun tratament oncologic depinde de mai multi factori, inclusiv tipul de cancer, stadiul bolii, starea generala de sanatate a pacientului si preferintele acestuia. Pentru a face aceasta alegere, este esential sa consultati un medic oncolog experimentat, care va evalua toti acesti factori si va dezvolta un plan de tratament personalizat. Planul de tratament poate include o combinatie de terapii, precum chirurgia, chimioterapia, radioterapia, terapia tintita si/sau imunoterapia, in functie de necesitati.


 Ce este imunoterapia oncologica?


Imunoterapia oncologica este o abordare terapeutica inovatoare care utilizeaza sistemul imunitar al organismului pentru a lupta impotriva cancerului. Aceasta implica utilizarea de medicamente sau tehnici care stimuleaza sau intaresc raspunsul imunitar al pacientului impotriva celulelor canceroase. Imunoterapia poate include utilizarea de anticorpi monoclonali, terapie cu celule CAR-T, vaccinuri terapeutice si altele. Scopul imunoterapiei este de a ajuta sistemul imunitar sa recunoasca si sa distruga celulele canceroase, contribuind la controlul sau eliminarea cancerului.


Cum pot gasi cel mai bun doctor oncolog in Bucuresti?


Pentru a gasi cel mai bun doctor oncolog in Bucuresti, puteti lua in considerare urmatorii pasi:

Consultati medicul de familie: Acesta va poate oferi recomandari sau trimiteri catre specialisti in oncologie.

Cautati recomandari: Intrebati prieteni, familie sau colegi care au avut experiente cu medici oncologi in Bucuresti si solicitati recomandari.

Cautati online: Folositi motoarele de cautare pentru a gasi liste de medici oncologi in Bucuresti, precum si recenzii sau evaluari de la pacienti.

Contactati institutii medicale de incredere: Spitalul sau clinica in care doriti sa consultati un medic oncolog ar trebui sa fie bine cunoscuta si sa aiba specialisti in domeniu.

Programati o consultatie: Dupa ce ati identificat un medic oncolog potential, programati o consultatie pentru a discuta despre nevoile dumneavoastra si pentru a evalua compatibilitatea cu medicul.
 

Ce spun pacientii nostri despre serviciile Quantica720°