Terapii Intravenoase - Injectii

Quantica720°

Terapiile intravenoase si perfuziile sunt proceduri medicale in care vitaminele si alte substante nutritive esentiale sunt administrate direct in sistemul circulator al pacientului prin intermediul unei perfuzii intravenoase. Aceste terapii au scopul de a imbunatati nivelurile de nutrienti din organism si de a sprijini sanatatea generala.

Mai plini de energie si de vitalitate, cu un sistem imunitar mai puternic, piele luminoasa si frumoasa, mai sanatosi si mai protejati in fata bolilor, acestea sunt doar cateva dintre beneficiile terapiei IV cu vitamine si minerale, administrate intravenos sau intramuscular. O terapie care a revolutionat lumea medicala in anii ’60 si care a devenit tot mai populara in prezent.

Quantica720°
Quantica720°

Acest tip de terapie are ca scop principal furnizarea rapida si eficienta a substantelor nutritive in organism, depasind astfel procesul de absorbtie din sistemul digestiv. Atunci cand vitaminele sunt administrate oral, ele trebuie sa fie procesate in stomac si intestine, iar apoi absorbite in sange. Cu toate acestea, in unele cazuri, aceasta cale de absorbtie poate fi ineficienta sau limitata.

Perfuziile ofera o modalitate directa de a introduce vitaminele in fluxul sanguin. Aceasta permite o absorbtie mai rapida si mai eficienta a substantelor nutritive. Vitaminele si mineralele sunt dizolvate intr-un lichid special numit solutie de perfuzie, care este administrata prin intermediul unui cateter introdus intr-o vena, de obicei in brat sau in mana.

Serviciile de terapie se efectueaza doar dupa o consultatie medicala preliminara.

SERVICII TERAPII INTRAVENOASE - INJECTII

Ce sunt terapiile intravenoase?


Terapiile intravenoase si perfuziile cu vitamine sunt proceduri medicale in care vitaminele si alte substante nutritive esentiale sunt administrate direct in sistemul circulator al pacientului prin intermediul unei perfuzii intravenoase. Aceste terapii au scopul de a imbunatati nivelurile de nutrienti din organism si de a sprijini sanatatea generala.


Alege o consultatie & scanare medicala pentru terapiile IV/IM  - Pret: 500 lei + TVA

Include o scanare completa Check Medical Sport / Bioscan SWA


Mai plini de energie si de vitalitate, cu un sistem imunitar mai puternic, piele luminoasa si frumoasa, mai sanatosi si mai protejati in fata bolilor, acestea sunt doar cateva dintre beneficiile terapiei IV cu vitamine si minerale, administrate intravenos sau intramuscular. O terapie care a revolutionat lumea medicala in anii ’60 si care a devenit tot mai populara in prezent.

Check Medical Sport


Este un instrument care anunta inceputul unei noi ere in ceea ce priveste metodele de scanare. Folosind 6 electrozi atasati pe corp, aparatul inregistreaza parametrii electrici ai corpului, din cap pana in picioare, intr-un proces simplu si complet automat, care dureaza doar 8 minute. Daca rezultatele se abat de la graficul normal, este semn care indica o anumita disfunctie. Practic, dispozitivul localizeaza campurile de interferenta si dezvaluie pozitia lor intr-un grafic corporal. Astfel, profesionistii din domeniul medical si terapeutii obtin o imagine de ansamblu asupra starii de sanatate a pacientului, precum si sugestii pentru remedierea eventualelor dezechilibre.


Check Medical Sport este ideal pentru persoanele care fac sport. Poate masura rezervele de energie si echilibrul acido-bazic, dar si alte date specifice activitatii sportivilor, pentru a-i ajuta sa atinga starea optima de antrenament. Pe baza acestui prim diagnostic, pot fi selectati si decisi pasii suplimentari pentru tratament.

Bioscan SWA


Este un dispozitiv atat de testare, cat si de monitorizare a terapiei. Contine si combina informatii din ingineria electrica, biofizica si informatica. In doar 90 de secunde, sistemul de analiza biocibernetica Bioscan SWA testeaza peste 250 de parametri prezentati in 31 de rapoarte. Dintre acestia: toxinele, vitaminele, mineralele si oligoelementele, metalele grele, sistemul imunitar, aminoacizii, pielea si carenta de colagen, bolile osteo-articulare, functionalitatea rinichilor si a plamanilor, bolile cardiovasculare&cerebrale, functionalitatea gastrointestinala, functia hepato-biliara si a pancreasului. Dupa scanare, va oferim superalimentele si suportul nutritional necesar pentru a echilibra eventualele abateri de la parametrii testati.


Cum functioneaza perfuziile cu vitamine?


Perfuziile cu vitamine, cunoscute si sub denumirea de terapie intravenoasa cu vitamine, sunt un procedeu medical in care se administreaza vitamine si minerale direct in fluxul sanguin al unei persoane prin intermediul unei perfuzii intravenoase.

Acest tip de terapie are ca scop principal furnizarea rapida si eficienta a substantelor nutritive in organism, depasind astfel procesul de absorbtie din sistemul digestiv. Atunci cand vitaminele sunt administrate oral, ele trebuie sa fie procesate in stomac si intestine, iar apoi absorbite in sange. Cu toate acestea, in unele cazuri, aceasta cale de absorbtie poate fi ineficienta sau limitata.

Perfuziile cu vitamine ofera o modalitate directa de a introduce vitaminele in fluxul sanguin. Aceasta permite o absorbtie mai rapida si mai eficienta a substantelor nutritive. Vitaminele si mineralele sunt dizolvate intr-un lichid special numit solutie de perfuzie, care este administrata prin intermediul unui cateter introdus intr-o vena, de obicei in brat sau in mana. Solutia de perfuzie contine concentratii controlate de vitamine si minerale, adaptate nevoilor individuale ale pacientului.


Terapia intravenoasa cu vitamine este adesea utilizata in scopuri medicale specifice, precum tratamentul carentelor nutritionale severe sau in cazuri in care absorbtia orala a vitaminelor este afectata, precum in cazul unor afectiuni gastrointestinale sau interventii chirurgicale majore. De asemenea, unele persoane recurg la perfuziile cu vitamine ca parte a unui tratament de sustinere pentru revitalizare si imbunatatirea starii generale de sanatate, desi eficacitatea in aceste cazuri este inca subiect de dezbatere in comunitatea medicala.

Este important de mentionat ca perfuziile cu vitamine ar trebui sa fie administrate sub supraveghere medicala si prescriptie, iar dozele si compozitia solutiei de perfuzie trebuie sa fie ajustate in functie de nevoile si conditiile individuale ale fiecarui pacient.

Beneficiile terapiilor intravenoase si perfuziilor cu vitamine


Terapia intravenoasa si perfuziile cu vitamine pot avea o serie de beneficii in anumite situatii medicale. Acestea includ:

Absorbtie eficienta: Prin administrarea vitaminelor si mineralelor direct in fluxul sanguin, se evita procesul de absorbtie din sistemul digestiv, care poate fi limitat sau afectat in anumite conditii. Astfel, substantele nutritive sunt livrate rapid si eficient in organism, asigurand o absorbtie maxima.

Rehidratare si reechilibrare a electrolitelor: Perfuziile intravenoase pot fi utilizate pentru rehidratarea rapida a organismului in cazurile de deshidratare severa sau in situatii de pierdere excesiva de lichide. Ele pot fi, de asemenea, folosite pentru a restabili echilibrul electrolitic al organismului prin administrarea de solutii care contin saruri si minerale.

Suplimentarea nutritionala: Terapia intravenoasa cu vitamine poate fi folosita pentru a trata sau a preveni deficientele nutritionale severe, cum ar fi scorbutul (deficienta de vitamina C) sau beriberi (deficienta de vitamina B1). Aceasta poate fi utila in situatii in care absorbtia orala a vitaminelor este afectata, cum ar fi anumite afectiuni gastrointestinale sau interventii chirurgicale majore.

Reabilitare si revitalizare: Perfuziile cu vitamine pot fi utilizate in scopuri de revitalizare si imbunatatire a starii generale de sanatate. Ele pot oferi un impuls de energie si pot contribui la restabilirea echilibrului nutritional in organism. Totusi, este important de mentionat ca beneficiile terapiilor intravenoase in aceste cazuri sunt inca subiect de dezbatere in comunitatea medicala si nu exista suficiente dovezi stiintifice pentru a sustine utilizarea lor ca terapie generala de intretinere.

Indicatii pentru terapiile intravenoase si perfuziile cu vitamine


Deficiente de vitamine si minerale


Perfuziile cu vitamine pot fi utilizate pentru a trata deficientele nutritionale severe, cum ar fi deficienta de vitamine B1, B12, C sau minerale precum magneziu si calciu. Aceasta este o optiune de tratament eficienta in cazurile in care absorbtia orala a vitaminelor si mineralelor este afectata sau insuficienta.


Imunitate scazuta


Terapia intravenoasa poate fi folosita pentru a creste imunitatea. Perfuziile intravenoase pot repune rapid lichidele si electrolitii necesari in organism.


Oboseala cronica


Unele persoane, inclusiv sportivii de performanta, recurg la terapiile intravenoase cu vitamine pentru a-si spori nivelul de energie, a-si mentine echilibrul nutritional si a facilita recuperarea musculara. Cu toate acestea, eficacitatea acestora in acest scop este inca subiect de dezbatere in comunitatea medicala.


Recuperare post-chirurgicala


Dupa interventii chirurgicale majore, in special cele care implica stomacul sau intestinul, absorbtia orala a vitaminelor si mineralelor poate fi afectata. Perfuziile cu vitamine pot ajuta la recuperarea post-chirurgicala si la restabilirea starii nutritionale adecvate.


Stres oxidativ


Perfuziile cu vitamine pot fi indicate si in situatii de stres oxidativ crescut. Stresul oxidativ apare atunci cand exista un dezechilibru intre producerea de radicali liberi in organism si capacitatea acestuia de a neutraliza si detoxifia aceste specii reactive de oxigen.


Contraindicatii pentru terapiile intravenoase si perfuziile cu vitamine


Desi terapia intravenoasa si perfuziile cu vitamine pot avea beneficii in anumite situatii medicale, exista si anumite contraindicatii si precautii asociate cu aceste proceduri. Este important sa discutati cu un medic inainte de a opta pentru terapia intravenoasa sau perfuziile cu vitamine pentru a evalua daca acestea sunt potrivite pentru dumneavoastra. Iata cateva contraindicatii generale:

Alergii sau hipersensibilitate: Daca aveti o alergie cunoscuta la oricare dintre vitaminele, mineralele sau substantele utilizate in solutiile de perfuzie, este important sa informati medicul inainte de a incepe terapia intravenoasa. Aceasta este pentru a evita reactiile alergice sau efectele adverse.

Insuficienta renala: Persoanele cu insuficienta renala severa pot prezenta dificultati in eliminarea vitaminelor si mineralelor administrate intravenos, ceea ce poate duce la acumularea excesiva a acestor substante in organism. Este necesara monitorizarea atenta si ajustarea dozelor in astfel de cazuri.

Boala cardiaca sau afectiuni vasculare: Anumite afectiuni cardiovasculare sau vasculare, cum ar fi insuficienta cardiaca congestiva sau tromboza venoasa profunda, pot creste riscul de complicatii in timpul administrarii terapiei intravenoase. In astfel de cazuri, trebuie luate precautii suplimentare si poate fi necesara monitorizarea atenta a pacientului.

Probleme de coagulare a sangelui: Persoanele cu tulburari de coagulare a sangelui sau care iau medicamente anticoagulante trebuie sa informeze medicul despre aceasta inainte de a efectua terapia intravenoasa. Acest lucru este important deoarece administrarea intravenoasa poate creste riscul de sangerare sau de formare a cheagurilor de sange.

Excesul de vitamine si minerale: Administrarea excesiva de vitamine si minerale poate duce la toxicitate si efecte adverse. De aceea, este esential ca dozele si compozitia solutiilor de perfuzie sa fie ajustate in mod corespunzator si sa fie monitorizate in functie de nevoile individuale ale pacientului.

Echipa noastra de medici specialisti


Echipa de medici specialisti, Quantica720° va ofera expertiza si cunostinte specializate in domeniul terapiei intravenoase si perfuziilor cu vitamine.

Prin implicarea unei astfel de echipe, veti beneficia de consultanta medicala personalizata si de monitorizare atenta a tratamentului pe parcursul procedurii. Acesti medici specialisti pot evalua nevoile individuale ale pacientului, pot recomanda terapia adecvata si pot ajusta dozele si compozitia solutiilor de perfuzie in functie de necesitatile specifice ale fiecarui pacient.

Intrebari frecvente despre terapiile intravenoase si perfuziile cu vitamine


Ce sunt terapiile intravenoase si perfuziile cu vitamine?


Terapiile intravenoase si perfuziile cu vitamine sunt proceduri medicale in care vitaminele si mineralele esentiale sunt administrate direct in fluxul sanguin al unei persoane prin intermediul unei perfuzii intravenoase. In mod obisnuit, solutiile nutritive care contin vitamine si minerale sunt introduse in corp prin intermediul unui cateter introdus intr-o vena, de obicei in brat sau in mana.

Aceste terapii au fost initial dezvoltate pentru a trata deficientele nutritionale severe, in special atunci cand absorbtia orala a vitaminelor si mineralelor este compromisa sau insuficienta. Cu toate acestea, in ultimii ani, terapiile intravenoase si perfuziile cu vitamine au castigat popularitate si in alte scopuri, cum ar fi rehidratarea rapida, revitalizarea, sustinerea sistemului imunitar si recuperarea post-chirurgicala.

Solutiile nutritive utilizate in terapiile intravenoase pot contine vitamine precum vitamina C, vitaminele din complexul B (cum ar fi vitamina B12, vitamina B6), vitamina D, vitamina K si minerale precum calciul, magneziul, zincul si seleniul. Compozitia exacta a solutiilor de perfuzie va fi determinata de medic in functie de nevoile individuale ale pacientului.

Pentru ce afectiuni se recomanda terapiile intravenoase si perfuziile cu vitamine?


Terapiile intravenoase si perfuziile cu vitamine pot fi recomandate pentru o serie de afectiuni sau situatii medicale. In general, aceste terapii pot fi utile in urmatoarele cazuri:

Carente nutritionale severe: Terapia intravenoasa cu vitamine poate fi folosita pentru a trata deficientele nutritionale severe, cum ar fi deficitul de vitamine B1, B12, C sau minerale precum magneziu si calciu. Aceasta este o optiune de tratament eficienta in cazurile in care absorbtia orala a vitaminelor este afectata sau insuficienta.

Afectiuni gastrointestinale: Persoanele cu afectiuni gastrointestinale, cum ar fi boala inflamatorie intestinala, boala celiaca sau sindromul de malabsorbtie, pot avea dificultati in absorbtia adecvata a nutrientilor prin alimentatie orala. Terapia intravenoasa poate ajuta la asigurarea aportului adecvat de vitamine si minerale in astfel de cazuri.

Recuperare post-chirurgicala: Dupa interventii chirurgicale majore, absorbtia orala a vitaminelor si mineralelor poate fi afectata. Perfuziile cu vitamine pot contribui la restabilirea starii nutritionale adecvate si la promovarea procesului de vindecare.

Rehidratare: Terapia intravenoasa poate fi utilizata pentru rehidratarea rapida si eficienta a organismului in cazurile de deshidratare severa, cum ar fi in cazurile de varsaturi sau diaree persistenta.

Sustinerea sistemului imunitar: Perfuziile cu vitamine, in special cu vitamina C, pot fi recomandate pentru a sustine sistemul imunitar in perioade de stres sau infectii recurente.

Revitalizare si revitalizare generala: Unele persoane recurg la terapiile intravenoase cu vitamine pentru a-si spori nivelul de energie, a-si mentine echilibrul nutritional si a-si imbunatati starea generala de sanatate. Cu toate acestea, este important sa subliniem ca beneficiile terapiilor intravenoase in acest scop sunt inca subiect de dezbatere in comunitatea medicala.

Cum se desfasoara o sesiune de terapie intravenoasa cu vitamine?


O sesiune de terapie intravenoasa cu vitamine implica urmatoarele etape:

Evaluarea initiala: Inainte de a incepe terapia intravenoasa, medicul va evalua starea generala de sanatate a pacientului si va discuta despre nevoile individuale. Se vor lua in considerare istoricul medical, medicamentele luate si eventualele alergii sau contraindicatii.

Pregatirea pacientului: Pacientul va fi asezat intr-un scaun confortabil sau intr-un pat intr-o pozitie adecvata pentru administrarea intravenoasa. Zona de perfuzie va fi pregatita, ceea ce poate implica curatarea si dezinfectarea pielii.

Accesul venos: Medicul va alege o vena potrivita pentru administrarea perfuziei si va introduce cu grija un cateter intravenos in vena, de obicei in brat sau in mana. Aceasta procedura poate fi usor inconfortabila, dar de obicei este bine tolerata.

Administrarea solutiei de perfuzie: Odata ce cateterul intravenos este plasat corect, solutia de perfuzie, care contine vitamine si minerale, va fi conectata la cateter si va fi administrata lent in fluxul sanguin al pacientului. Ritmul de administrare poate varia in functie de indicatiile medicale si de compozitia solutiei.

Monitorizarea si supravegherea: Pe parcursul sesiunii de terapie intravenoasa, pacientul va fi monitorizat de catre personalul medical. Se va urmari tensiunea arteriala, ritmul cardiac si starea generala a pacientului pentru a se asigura ca terapia se desfasoara in conditii de siguranta.

Finalizarea sesiunii: Dupa ce solutia de perfuzie a fost administrata complet, cateterul intravenos va fi indepartat cu atentie. Zona de perfuzie va fi verificata pentru eventuale sangerari sau complicatii. Pacientul poate fi rugat sa stea putin timp pentru a se asigura ca se simte bine dupa procedura.

Care sunt riscurile si efectele secundare ale terapiilor intravenoase si perfuziilor cu vitamine?


Desi terapiile intravenoase si perfuziile cu vitamine sunt considerate in general sigure, ele pot prezenta anumite riscuri si efecte secundare. Este important sa fiti constient de acestea si sa discutati cu medicul inainte de a opta pentru astfel de tratamente. 
Este foarte important ca aceasta terapie sa se faca intr-o clinica acreditata, de catre un medic specialist. Dozarea substantelor in cocktailul de vitamine se va face raportat la nevoile pacientului, conform analizelor de laborator si istoricului medical. In caz contrar, exista riscul de a avea in corp prea mult dintr-o anumita substanta de care nu avem nevoie si pe care organismul nu o poate procesa.


Cat timp dureaza o sesiune de terapie intravenoasa cu vitamine?


Durata unei sesiuni de terapie intravenoasa cu vitamine poate varia in functie de mai multi factori, inclusiv de nevoile individuale ale pacientului, compozitia solutiei de perfuzie si viteza de administrare a perfuziei. In general, o sesiune de terapie intravenoasa cu vitamine poate dura intre 10 de minute si 30 de minute. Totusi, exista cazuri in care sesiunile pot fi mai scurte sau mai lungi, in functie de situatie.
 

Ce spun pacientii nostri despre serviciile Quantica720°