Copyright Quantica720. All Rights Reserved.

Detoxifierea. Metode propuse de medici si nutritionisti cu vasta experienta - Dr. Camelia Stefanescu &Dr. Marilena Murgulet

https://www.money.ro/detoxifierea-metode-propuse-de-medici-si-nutritionisti-cu-vasta-experienta/

Dr. Camelia Stefanescu este medic nutritionist al Loturilor Olimpice de Canotaj Feminin si Masculin ale Romaniei, MD, ND, MSN, specialist ESWT. Ea ne-a vorbit despre importanta detoxifierii, dar si despre riscurile care vin cu aceasta procedura, daca nu este facuta corect.

Pentru foarte multi, sticlele colorate si costisitoare ale diverselor combinatii de sucuri naturale de legume si fructe arata… sanatos.

Indiferent insa daca ati incercat sau doar ati auzit depre dietele detox, intrebarea ramane:

Sunt dietele de detoxfiere bune pentru tine?

Raspunsul cel mai scurt ar fi ca orice avantaj pe care l-ati putea obtine de la o astfel de dieta ar putea fi umbrit de riscuri mari pentru sanatate.

Stilul de viata caracteristic omului modern nu este la fel de sanatos si echilibrat cum ar trebui sa fie. Exista o multime de factori ce ar putea duce la niveluri mai ridicate de deseuri in organism, la o capacitate slaba de prelucrare si eliminare a acestora, implicit la un risc crescut de boala.

Ar trebui sa intelegem ca avem nevoie de o detoxifiere zilnica, nu de o curatare ”de primavara” cu remedii dure o data pe an.

Poluantii din apa, din aer, chimicalele din alimentele procesate industrial, oboseala  fizica, dar mai ales intelectuala (asa-numita stare de ”burnout”) pot fi cauza multor boli sau precursoare a unor maladii teribile. 

Avem acum si in Romania echipamente medicale de ultima generatie ce pot masura si analiza starea energetica a celulelor, a organelor, implicit a sistemelor corpului uman.

Aceste sisteme medicale produc impulsuri electromagnetice cu diverse spectre de frecvente de la 1 Hz la 1 milliard de Hz. Din imbinarea selectiva a acestora rezulta peste 200 de programete terapeutice adaptabile unui tratament individualizat vizand reactivarea celulelor aflate in stare de degradare bio-energetica.

Sunt anihilate totodata microorganismele identificate si se stimuleaza eliminarea deseurilor stocate sau a reziduurilor obtinute din reactiile chimice ale organismului, ce ajung sa blocheze filtrele noastre.

Pentru ca, din fericire, corpul “se curata” singur. Pentru ca suntem inzestrati cu  sisteme de detoxifiere extrem de performante.

Organele noastre principale filtre de detoxifiere sunt reprezentate de:

  • – tractul digestiv,
  • – rinichii,
  • – pielea,
  • – plamanii,
  • – ficatul,
  • – sistemul limfatic;
  • – sistemul respirator.
  • De ce oare atunci nu incercam sa mancam si sa traim intr-un mod care sa sustina detoxifierea naturala a organismului, tot timpul, neintervenind brutal cu o dieta detox?

    Va recomand 9 pasi pe care ii puteti face in fiecare zi pentru a ajuta corpul sa-si faca singur munca de detoxifiere naturala.

    Mancati cantitati rezonabile de alimente la o masa

    Intr-o lume in care marketingul ne face sa cumparam mai mult decat avem nevoie, in care oferta pietei este foarte mare si e sustinuta de substante ”ajutatoare”, pesticide, amelioratori, potentiatori de gust, conservanti, etc, este evident ca daca vei consuma prea mult, probabil ca vei acumula implicit mai multe toxine decat poate elimina organismul tau. Consumul, de exemplu, al unui biscuit in loc de sase este… o dieta de detoxifiere reala pentru corpul tau. Nu te grabi, mesteca-ti mancarea. Cu toti suntem fericitii posesori ai unor ”zdrobitoare si storcatoare anatomice” – dintii si stomacul. Foloseste-le.

    Mancati vegetale si atunci cand este posibil optati pentru alimentele organice

    Legumele si fructele contin compusi care pot ajuta corpul sa se ocupe de toate substantele chimice care intra. Plantele si animalele crescute organic sunt, in general, mai putin ”imbibate” de substante tip toxina pentru organism, cum ar fi pesticidele, hormonii, antibioticele etc.

    Incercati sa nu luati in greutate

    Anumiti compusi din hrana sunt solubili in grasimi si se pot acumula in grasimile corporale. Mai putina grasime corporala inseamna mai putin loc de depozitare pentru substantele chimice potential problematice.

    Beti suficiente lichide

    Si folositi un filtru de apa, daca suspectati ca sursa de la care va alimentati nu este in regula. Rinichii sunt organe importante de eliminare a unor deseuri prin intermediul urinei. Dar sa nu exagerati: aportul de lichide trebuie sa echilibreze electrolitii corpului, nu sa suprasolicite intreg sistemul cardio-vascular. In general, puteti evita suprahidratarea daca nu consumati mai mult de un pahar de apa pe ora.

    Lasati pauza suficienta intre cina si micul dejun

    In timpul perioadelor scurte de post (cum sunt cele de peste noapte), corpurile noastre elimina resturile celulare. Daca ati terminat sa mancati la cina la ora 19:00 – 20.00, puteti lua manca micul dejun la ora 7:00. Aceasta confera organismului o pauza suficienta de la alimente, pentru fiecare ciclu de 24 de ore. Acest lucru ar putea, de asemenea, sa va imbunatateasca somnul, unul dintre factorii esentiali care permite corpului tau sa se recupereze in mod corespunzator.

    Iesiti afara la soare si aer curat in fiecare zi

    Sursa primara de sinteza a vitaminei D se face prin expunere la razele ultraviolete ale soarelui. Cand acesta vine in contact direct cu pielea, organismul isi va face propria vitamina D si isi va asigura astfel aproximativ 80-90% din rezerve. Nu numai ca sintetizam vitamina D prin expunere directa la soare, dar putem sa respiram un aer mai curat in plamanii nostri si… sa auzim sunetele naturii, atunci cand reusim sa ajungem macar 30 de minute intr-un parc.

    Faceti miscare in mod regulat

    Stimularea circulatiei sangelui va va ajuta sa obtineti o oxigenare mai buna acolo unde este necesar, sa aduceti mai multi nutrienti, dar si sa eliminati mai eficient produsele uzate.

    Limitati suplimentele alimentare inutile

    Suplimentele nu echivaleaza automat cu sanatatea. In loc sa fii in forma maxima, s-ar putea sa te trezesti de fapt cu dureri de cap, stari de greata, iar pe termen lung, s-ar putea sa iti suprasoliciti in special ficatul. De exemplu, calciul in exces se poate depune in diverse tesuturi. Fierul in exces se depoziteaza in ficat si in pancreas, magneziul poate afecta, in cantitati prea mari, functia renala.

    Suplimentele alimentare sunt benefice pentru organism doar in cazul in care stii sigur ca ai carente. Si acestea pot sa fie depistate doar in urma unor analize de laborator.

    Verificati produsele cosmetice

    Pielea noastra este cel mai mare organ. In fiecare zi lasam o multime de substante chimice sa intre in contact cu ea. Acestea intra apoi in sangele nostru si circula in tot corpul. Daca doriti sa nu va impovarati corpul cu prea multe substante chimice, verificati-va produsele cosmetice.

    Dar sanatatea nu este intotdeauna motivatia principala pentru multi dintre cei care apeleaza la o dieta de detoxifiere. Unii au obiective mult mai simple: sa piarda in greutate si sa intre in numere mai mici la imbracaminte.

    Daca pierderea in greutate este obiectivul tau, exista moduri mai inteligente si mai ales, permanente de a face acest lucru.

    Asadar, sfatul meu nr 1, 2 si 3 – Apeleaza la un specialist

          ​​​​​​Despre detoxifierea fizica ne-a vorbit si dr. Marilena Murgulet, specialist in medicina holistica, integrativa, cuantica si nutritie, cu peste 25 de ani de experienta. 

Detoxifierea presupune reducerea incarcaturii toxice a organismului. Consideram toxina orice substanta care are efecte negative asupra organismului, generand intolerante, alergii si o stare generala de boala.

Corpul uman se detoxifica automat in fiecare zi; organismul are propriile sale actiuni detoxifiante fiziologice, naturale: digestia, urinarea, transpiratia, respiratia.

In vremurile noastre moderne, pline de poluare, metale grele, radiatii de la computere si telefoanele mobile, de tigari, de solventi brutali de curatare, spray-uri industriale, pesticide chimice, de actiuni militare, de alcool si multe altele, organismul a devenit supraincarcat cu diverse toxine. Asa incat, trupurile noastre au nevoie de ajutor din cand in cand.

Un program de detoxifiere are ca rezultat ameliorarea sau indepartarea unor probleme de sanatate: alergii, constipatie, indigestie, dureri de cap, infertilitate, apetit sexual scazut, sindrom premenstrual, dureri articulare, deficit de memorie, depresie, insomnie, greutate excesiva.

Este de dorit ca detoxifierea sa fie delicata, usor de realizat, simpla si minimala.

Exista alimente detoxifiante: sucurile de fructe si de legume, apa, alimente crude, germeni, frunze, fructe, vegetale, cereale integrale, legume, seminte.

Alimente de evitat: zahar, alimente prajite, produse lactate, alcool, cofeina.

Detoxifierea este sustinuta de consumul de lichide, de exercitiile fizice constante, respiratie, periajul pielii.

Beneficiile pricipale ale detoxifierii tin de resetarea:

  •  poftelor alimentare nesanatoase (dulciuri rafinate, sucuri carbogazoase dulci, alimente rafinate din faina alba fie dulci, fie sarate, alimente prajite sau grase, produse de patiserie, etc)
  •  mancatului compulsiv si/sau nocturn
  •  obiceiurilor alimentare nesanatoase (lipsa unor mese regulate, rontaieli intre mesele principale, lipsa micului dejun, etc).
  • Detoxificarea implica un set de interventii care vizeaza:

  •  Gestionarea alimentelor care creeaza dependente sau a tulburarilor de comportament alimentar
  •  Substituirea lor cu alimente si comportamente specifice unui stil de viata sanatos
  • In cadrul clinicii Quantica720° folosim terapii specifice pentru detoxifierea organismului dupa cum urmeaza:

  • Terapia la nivelul membranei celulare cu frecvente transferate in corp cu prin intermediul microcurentilor cu ajutorul tehnologiei TW Frequency si Global Diagnostics necesara deschiderii si suportului filtrelor corpului: rinichii, tubul digestiv, aparatul respirator, pielea si sistemul limfatic, dar si pentru miscarea toxinelor din depozitele intracelulare in circulatie; 
  • Ozonoterapia;
  • Sauna cu infrarosu; 
  • Masaj;
  • Detoxifiere mental-emotionala cu ajutorul psihoterapeutului sau coach-ului.
  • Pentru unii pacienti, detoxifierea reprezinta o prima etapa din sistemul de tratament, un prim pas spre un stil alimentar sanatos si o cale eficienta de preventie.
Distribuie:
Ce spun pacientii nostri despre serviciile Quantica720°
Loading…