Copyright Quantica720. All Rights Reserved.

Dr. Manuela Udrea | Click.ro | Acneea dupa 30 de ani

Dr. Manuela Udrea | Click.ro | Acneea dupa 30 de ani

https://www.click.ro/utile/sanatate/de-ce-apare-acneea-dupa-30-de-ani

De ce apare acneea dupa 30 de ani?

Acneea nu e o problema specifica adolescentilor, nici semn al lipsei activitatii sexuale, asa cum sustin unii, zambind complice, cu subinteles. Aparuta la adulti, ea denota niste dezechilibre in organism si trebuie tratata din interior spre exterior.

„Doar pentru ca apare pe piele, acneea nu e doar o afectiune dermatologica. Este o boala inflamatorie prin care organismul semnalizeaza niste dezechilibre: fie dereglari hormonale, fie o supraincarcare cu toxine  din cauza alimentatiei, a stilului de viata”, spune dr. Manuela Udrea, specialist medicina generala, competenta in homeopatie clinica, apifitoterapie, aromaterapie si medicina quantica la Quantica 720. Daca nu stii cum sa mai scapi de cosuri, ar trebui in primul rand sa-ti faci un set de analize hormonale, de sange si scanari care sa-ti arate incarcarea cu toxine. „Corpul nostru are nevoie de o alimentatie sanatoasa si variata, de la paine pana la carne. Insa daca exista un preaplin dintr-o anumita directie, adica mancam zi de zi chipsuri, prajituri si sucuri acidulate, organismul nu va mai reusi sa le proceseze foarte bine si sa elimine toxinele prin organele de filtrare (ficat, vezica biliara, plamani, intestin, piele). Toxinele se stocheaza, se acumuleaza si vor da probleme, de la oboseala, putere de concentrare redusa, imunitate slabita, pana la piele terna, palida, cu acnee si eruptii cutanate. Acneea nu trebuie tratata doar local, ci trebuie determinata cauza ei. La mine poate veni o persoana cu acnee si eu sa-i dau tratament pentru ficat, sau pentru stomac”, explica dr. Manuela Udrea.

Cauza cosurilor, in functie de localizarea lor

Potrivit expertilor, fata este o „oglinda” a ceea ce se intampla in organism. Mai concret, zonele pe care apar cosuri corespund unui organ si releva o problema de sanatate. „Sunt anumite proiectii de organe pe fata. In functie de asta poti sa faci corelatii vizavi de o posibile disfunctionalitate a organelor”, spune medicul, care detaliaza.

Cosurile din zona pometilor sugereaza o problema la stomac. Poate vorbi de un Helicobacter Pylori, un parazit numit Demodex, sau de o hiperaciditate gastrica.

Intre sprancene. Zona aceasta indica o intoleranta la lactoza sau o suferinta a ficatului. In acest din urma caz, e bine sa eviti alcoolul si consumul de alimente grele, seara tarziu.

Daca acneea apare pe frunte, e posibil sa ai probleme cu vezica biliara si colonul.

Un nas rosu, mereu inflamat, denota o acidoza ridicata in organism. Mucoasele sunt inflamate din cauza ca aciditatea in organism e ridicata. E nevoie sa ne indreptam spre alimente alcaline. Se spune ca intr-un organism preponderent alcalin starea de boala nu poate exista, virusii, bacteriile si ciupercile nu se pot reproduce, nici macar supravietui. Lamaile, desi au un pH acid, au un puternic efect alcalinizant, asa ca bea multa apa cu lamaie!

Cand cosurile apar pe mandibula si pe gusa, este semn ca limfa este imbacsita. „Acolo este o zona limfatica. Daca acneea e localizata pe mandibula si sub gat, e nevoie de o cura de detoxifiere, cu drenaj limfatic si revizuirea dietei. E necesar sa eliminam consumul de lactate, zahar si gluten. Acestia sunt cei mai mari inamici ai pielii, care favorizeaza acneea! Renunta la prajituri cu crema, la inghetata, la smantana si la branzeturi grase. Toate acestea imbacsesc limfa. Alimentatia trebuie sa fie mai alcalina, sa se consume multe citrice, uleiuri esentiale si ceaiuri de drenare a limfei (ex. de brusture, de trei frati patati)”, atrage atentia dr. Manuela Udrea.

Fa o cura de detoxifiere! 

Cura de detoxifiere dureaza circa doua luni si se face o data pe an sau la nevoie. Consta nu doar in consumarea de fructe, legume si sucuri, ci trebuie actionat pe mai multe planuri. „Avem toxine in toate celulele, inclusiv in muschi. Cand faci o cura de detox axandu-te doar pe alimentatie, vei actiona doar la nivelul intestinelor, nu si la nivelul tesuturilor. Trebuie actionat pe mai multe planuri, de la evitarea stresului, odihna pe timp de noapte, pana la sedinte profesionale de drenaj, cu ajutorul unor aparate care combina electroterapia cu stimularea vacuum. Astfel se activeaza sistemul limfatic si se dreneaza toxinele din piele”, completeaza Dr. Peter Molleney, un celebru specialist in medicina complementara din Germania, care a venit la Bucuresti pentru un training.

Greseli de evitat 

Ingrijirea tenului este si ea importanta. Foloseste produse naturale, dermatocosmetice, potrivite tipului tau de piele. Anumite cosmetice ce contin substante comedogene pot fi de vina.

O solutie ar fi sa incerci sa le schimbi. Foloseste geluri si lotiuni de curatare speciale pentru tenul acneic. Nu te spala excesiv, cu sapun. Acesta usuca si irita si mai mult pielea. De asemenea, nu-ti stoarce cosurile pentru ca risti o suprainfectare, evita sa pui mana murdara pe fata si dezinfecteaza-ti frecvent telefonul mobil, care e o sursa de microbi. 

Distribuie:
Ce spun pacientii nostri despre serviciile Quantica720°
Loading…