Si la sauna cu infrarosu transpiri, insa fara sa simti vreun disconfort
Sauna are o traditie de sute de ani si e foarte apreciata pentru beneficiile ei asupra sanatatii. Ne ajuta sa eliminam mai repede toxinele din organism, curata si tonifiaza pielea, intareste imunitatea, relaxeaza, trateaza durerile musculare si articulare. Exista trei tipuri de sauna: umeda, uscata si cu infrarosu. Aceasta din urma ar fi cea mai eficienta si cel mai usor de suportat.
Cum functioneaza
Potrivit medicului Andrei Macrin, specialist in medicina generala, psihoterapie si medicina cuantica la Quantica720, acest tip de sauna foloseste becuri si radiatoare care emit radiatii (raze) infrarosii. Ele nu incalzesc aerul din incapere, ci doar corpul. “Intr-o sauna cu infrarosu, temperatura nu depaseste 60 de grade Celsius, spre deosebire de saunele traditionale, unde se ating temperaturi de 80-100 de grade, greu de suportat pentru unele persoane. Aici este evitat disconfortul termic, iar senzatia de relaxare si de usoara incalzire se mentin pe tot parcursul tratamentului. Astfel, efectele sunt directe si se simt in profunzime, nu sunt doar o consecinta a supraincalzirii organismului”, explica specialistul. O sedinta dureaza 15-30 de minute, poate fi combinata cu muzica terapeutica sau cu meditatie, aromaterapie etc.
Beneficii
Principalul beneficiu al saunei cu infrarosu este detoxifierea si stimularea metabolismului celular. “Sunt eliminate cu succes substante nocive, precum acidul lactic, excesul de sodiu, colesterolul sau nicotina. De asemenea, terapia are efecte antialgice, analgezice si antiinflamatorii, fiind recomandata in tratarea durerilor musculare si articulare, in fibromialgie sau reumatism. De asemenea, e potentat sistemul imunitar. Nu in ultimul rand, e imbunatatita textura pielii, redandu-i elasticitatea si hidratarea, tratand iritatii si acnee. In plus, la o sedinta de 20-30 de minute se pierd intre 400 si 900 de calorii, ceea ce ajuta semnificativ la scaderea greutatii”, explica medicul Andrei Macrin. Contraindicatiile sunt minore. Nu este recomandata femeilor insarcinate, iar persoanele cu hipertensiune si boli cardiovasculare sa aiba acordul medicului.