PERFUZII/ INJECTII VITAMINA B

Perfuziile cu Complex de Vitamine B reprezinta administrarea intravenoasa a unui amestec de vitamine B, inclusiv vitamina B1, vitamina B2, vitamina B3, vitamina B5, vitamina B6, vitamina B9 si vitamina B12. Aceste vitamine B sunt esentiale pentru functionarea normala a corpului si sunt implicate intr-o serie de procese metabolice. 

Pret IV: 350 RON (+TVA 19%), B Complex Soluvit (1 fiola) 

Pret IV: 50 RON (+TVA 19%), B1 /B6 / B 9/ B12 (2 fiole 2 ml)

Pret IV: 80 RON (+TVA 19%), B2 (2 fiole)

Pret IV: 100 RON (+TVA 19%), B1+B6 Complex (2 fiole 2ml) 

Pret IV: 150 RON (+TVA 19%), B3 + B9 + B12 Disepavit (1 fiola) 

Pret IM: 150 RON (+TVA 19%) B1 + B6 + B12 (1 fiola) 

Pret IM: 150 RON (+TVA 19%), B1 + B2 + B3 + B6 (1 fiola) 

Pret IV: 260 RON (+TVA 19%), B3 NAD 100 mg (1 fiola )

Pret IV: 350 RON (+TVA 19%), B5 (1 fiola 500mg)

Pret IV: 350 RON (+TVA 19%), B7 5mg (1 fiola)

Oferta speciala 1: 16% REDUCERE pentru pachet de 5 terapii IV/IM 

Oferta speciala 2: 25% REDUCERE pentru 5 vitamine/ minerale intr-o singura administrare


Perfuziile cu Complex de Vitamine B sunt utilizate in scopuri terapeutice pentru a corecta sau preveni deficientele de vitamine B, precum si pentru a sprijini functia sistemului nervos, metabolismul energiei si sanatatea generala. 


Ce sunt perfuziile cu complex de vitamine B

Perfuziile cu complex de vitamine B sunt proceduri medicale în care se administrează un amestec de vitamine B (B1, B2, B3, B5, B6, B9 și B12) direct în sistemul circulator al pacientului prin intermediul unei perfuzii intravenoase. Vitaminele B sunt esențiale pentru funcționarea optimă a organismului și joacă un rol important în producția de energie, sănătatea sistemului nervos și metabolismul nutrienților.


Beneficiile perfuziilor cu complex de vitamine B

Perfuziile cu Complex de Vitamine B ofera o serie de beneficii pentru sanatate datorita rolului esential pe care vitaminele B il joaca in functionarea normala a corpului. Iata cateva dintre beneficiile asociate cu aceste perfuzii:

Sprijin pentru sistemul nervos: Vitaminele B sunt esentiale pentru sanatatea sistemului nervos. Ele pot ajuta la mentinerea sanatatii neuronilor si la transmiterea adecvata a impulsurilor nervoase. Perfuziile cu Complex de Vitamine B pot contribui la imbunatatirea starii de spirit, la reducerea stresului si la sprijinirea sanatatii cognitive.

Energizare si metabolism: Vitaminele B sunt implicate in procesul de metabolizare a carbohidratilor, grasimilor si proteinelor, transformandu-le in energie utila pentru organism. Prin urmare, perfuziile cu Complex de Vitamine B pot ajuta la cresterea nivelului de energie si la imbunatatirea metabolismului.

Sanatatea pielii, parului si unghiilor: Vitaminele B sunt importante pentru mentinerea sanatatii pielii, parului si unghiilor. Acestea pot contribui la regenerarea celulara si la mentinerea aspectului sanatos al acestor tesuturi.

Sustinerea sistemului imunitar: Unele vitamine B, cum ar fi vitamina B6 si vitamina B12, joaca un rol important in functionarea sistemului imunitar. Prin urmare, perfuziile cu Complex de Vitamine B pot ajuta la intarirea sistemului imunitar si la protectia impotriva infectiilor si bolilor.

Imbunatatirea starii de sanatate generala: Deoarece vitaminele B sunt esentiale pentru multe procese fiziologice in corp, perfuziile cu Complex de Vitamine B pot contribui la imbunatatirea starii de sanatate generala, la cresterea vitalitatii si la sustinerea functionarii optime a diferitelor sisteme corporale.

Cum functioneaza perfuziile cu complex de vitamine B?

Perfuziile cu complex de vitamine B functioneaza prin administrarea intravenoasa a unui amestec de vitamine B intr-o solutie salina. Aceasta permite ca vitaminele sa fie livrate direct in fluxul sanguin, omitand procesul de absorbtie digestiva.

Dupa administrarea intravenoasa, vitaminele B din complexul de vitamine B sunt rapid distribuite in organism, ajungand la celulele si tesuturile care le utilizeaza. Aceste vitamine actioneaza ca coenzime sau cofactori intr-o serie de reactii metabolice din organism, contribuind la functionarea normala a acestor procese.

Indicații pentru perfuziile cu complex de vitamine B


Deficiente de vitamine B


Deficientele de vitamine B pot aparea din mai multe motive, inclusiv din cauza unei diete sarace in alimente bogate in vitamine B, a unor afectiuni medicale sau a unor probleme de absorbtie a vitaminelor B in organism. Iata cateva exemple de deficiente ale vitaminelor B si simptomele asociate:

Deficienta de vitamina B1 (tiamina): Poate duce la aparitia beriberiului, o afectiune caracterizata prin simptome precum slabiciune musculara, furnicaturi si senzatie de amorteala in membre, dificultati de concentrare si confuzie mentala.

Deficienta de vitamina B2 (riboflavina): Poate determina aparitia cheilitei angulare (crapaturi in colturile gurii), stomatita (inflamatia mucoasei bucale), piele uscata si crapata si probleme de vedere.

Deficienta de vitamina B3 (niacina): Poate cauza pelagra, o afectiune caracterizata prin simptome precum eruptii cutanate, diaree, dementa si inflamatii ale mucoasei bucale.


Deficienta de vitamina B5(acid pantotenic): Vitamina B5 are un rol important in metabolismul energetic al organismului, fiind implicata in producerea de energie din alimente. Deficienta acestei vitamine poate determina oboseala persistenta, slabiciune musculara si scaderea capacitatii de efort fizic.


Deficienta de vitamina B6 (piridoxina): Poate fi asociata cu simptome precum anemie, inflamatii ale pielii, tulburari neurologice si depresie.

Deficienta de vitamina B7(biotina): Deficienta de biotina poate duce la probleme de piele precum eruptii cutanate, dermatita seboreica (matreata) si imbatranire prematura a pielii. De asemenea, pot aparea simptome precum uscaciunea si descuamarea pielii, precum si fragilitatea si subtierea unghiilor.

Deficienta de vitamina B9 (acid folic): Poate fi implicata in aparitia anemiei megaloblastice, care se caracterizeaza prin scaderea numarului de globule rosii si dimensiunea lor marita.

Deficienta de vitamina B12 (cobalamina): Poate cauza anemie pernicioasa, caracterizata prin scaderea numarului de globule rosii si simptome precum oboseala, slabiciune musculara, ameteala si probleme de memorie si concentrare.

Stres oxidativ

Vitaminele din complexul de vitamine B, cum ar fi vitamina B2 (riboflavina), vitamina B3 (niacina), vitamina B5 (acid pantotenic) si vitamina B6 (piridoxina), au roluri importante in reducerea stresului oxidativ si sprijinirea sistemului antioxidant al organismului. Aceste vitamine functioneaza in sinergie cu alti antioxidanti precum vitamina C si vitamina E pentru a neutraliza radicalii liberi si a proteja celulele impotriva daunelor oxidante.


Imbunatatirea sanatatii pielii si parului

Administrarea intravenoasa de vitamine B poate contribui la imbunatatirea sanatatii pielii si parului. Vitaminele B, cum ar fi biotina (vitamina B7), niacina (vitamina B3) si acidul pantotenic (vitamina B5), au roluri importante in mentinerea sanatatii pielii si parului.

Biotina (vitamina B7): Biotina este esentiala pentru sinteza de keratina, o proteina structurala importanta pentru sanatatea parului si unghiilor. Deficienta de biotina poate duce la fragilitatea parului si unghiilor. Administrarea intravenoasa de biotina poate ajuta la cresterea parului sanatos si la imbunatatirea aspectului unghiilor.

Niacina (vitamina B3): Niacina este implicata in mentinerea sanatatii pielii prin stimularea circulatiei sanguine si cresterea productiei de colagen, o proteina esentiala pentru elasticitatea si fermitatea pielii. Administrarea intravenoasa de niacina poate ajuta la imbunatatirea texturii pielii, reducerea ridurilor si a aspectului imbatranit.

Acidul pantotenic (vitamina B5): Acidul pantotenic are un rol cheie in mentinerea sanatatii pielii si parului. Ajuta la hidratarea pielii, reducerea inflamatiei si regenerarea celulara. Administrarea intravenoasa de acid pantotenic poate contribui la ameliorarea acneei, la vindecarea leziunilor pielii si la imbunatatirea sanatatii parului.

Cresterea nivelului de energie

Administrarea intravenoasa de vitamine B poate contribui la cresterea nivelului de energie in organism. Vitaminele B, in special vitamina B12 (cobalamina) si vitamina B complex, au un rol esential in metabolismul energetic al corpului si in producerea de energie.

Vitamina B12 este implicata in formarea globulelor rosii si in mentinerea sanatatii sistemului nervos. Deficienta de vitamina B12 poate determina aparitia anemiei pernicioase, caracterizata prin oboseala, slabiciune musculara si scaderea capacitatii de concentrare. Administrarea intravenoasa de vitamina B12 poate ajuta la corectarea deficientei si la cresterea nivelului de energie.

Sprijinirea sistemului nervos


Administrarea intravenoasa de vitamine B poate sprijini sistemul nervos si sanatatea acestuia. Vitaminele B, in special vitamina B12 (cobalamina) si vitamina B complex, au un rol esential in functionarea normala a sistemului nervos.


Vitamina B1 injectabil (Tiamina)


Vitamina B1 este esentiala pentru metabolismul carbohidratilor si pentru producerea de energie. De asemenea, ajuta la functionarea normala a sistemului nervos si sustine sanatatea inimii.


Vitamina B2 injectabil (Riboflavina)


Vitamina B2 este implicata in productia de energie, metabolismul proteinelor si grasimilor si protejeaza celulele impotriva stresului oxidativ. De asemenea, joaca un rol important in mentinerea sanatatii ochilor, pielii si parului.


Vitamina B3 injectabil (Niacina)


Vitamina B3 are un rol esential in metabolismul energetic si ajuta la producerea de energie din carbohidrati, grasimi si proteine. De asemenea, are efecte benefice asupra sanatatii sistemului cardiovascular si contribuie la mentinerea sanatatii pielii.


Vitamina B5 injectabil (Acid pantotenic)


Vitamina B5 este necesara pentru metabolismul carbohidratilor, grasimilor si proteinelor si este implicata in producerea de energie. De asemenea, joaca un rol important in sinteza hormonilor si a colesterolului si sustine sanatatea pielii si parului.


Vitamina B6 injectabil (Piridoxina)


Vitamina B6 are multiple roluri in organism, inclusiv in metabolismul proteinelor, productia de energie si sinteza neurotransmitatorilor. De asemenea, este implicata in sinteza hemoglobinei si in sustinerea functiei imunitare sanatoase.


Vitamina B7 injectabil (Biotina)


Vitamina B7, cunoscuta si sub denumirea de biotina, este disponibila sub forma de suplimente orale, dar in anumite cazuri, poate fi administrata si prin injectie intramusculara sau intravenoasa. Aceasta este adesea necesara in situatiile in care absorbtia orala a biotinei este afectata sau cand se doreste o absorbtie mai rapida si mai eficienta a vitaminei.


Vitamina B9 injectabil (Acid folic)


Vitamina B9, cunoscuta si sub numele de acid folic, este esentiala pentru sinteza ADN-ului si ARN-ului si pentru diviziunea celulara normala. Este deosebit de importanta in perioadele de crestere rapida, cum ar fi sarcina si copilaria. Acidul folic este necesar pentru sanatatea sistemului nervos si a sistemului circulator.


Vitamina B12 injectabil (Cobalamina)


Vitamina B12 este implicata in formarea globulelor rosii si in mentinerea sanatatii sistemului nervos. De asemenea, este esentiala pentru metabolismul aminoacizilor si al acizilor grasi si joaca un rol important in productia de energie.
Aceste vitamine din complexul B sunt esentiale pentru functionarea normala a organismului si pentru mentinerea sanatatii generale. 

Contraindicatii pentru perfuziile cu complex de vitamine B


Exista cateva contraindicatii sau situatii in care administrarea perfuziilor cu complex de vitamine B poate fi contraindicata sau trebuie efectuata cu precautie. Acestea includ:

Alergie sau sensibilitate la vitaminele din complexul B: Daca aveti o istorie de reactii alergice sau sensibilitate la vitaminele din complexul B, este important sa informati medicul inainte de a incepe orice terapie intravenoasa.

Interactiuni cu medicamente: Unele medicamente pot interactiona cu vitaminele din complexul B si pot afecta eficacitatea sau siguranta administrarii intravenoase. Este important sa informati medicul despre toate medicamentele pe care le luati, inclusiv medicamente cu si fara prescriptie medicala, suplimente alimentare si plante medicinale.

Sarcina si alaptare: In timpul sarcinii si alaptarii, este important sa discutati cu medicul dumneavoastra despre administrarea vitaminelor din complexul B prin perfuzie, deoarece pot fi necesare ajustari specifice in functie de nevoile si starea dumneavoastra.

Echipa noastra de medici specialisti


Echipa noastra de medici specialisti in administrarea terapiilor intravenoase este formata din profesionisti dedicati si bine pregatiti in acest domeniu. Acesti medici au expertiza si experienta in administrarea perfuziilor intravenoase si in monitorizarea atenta a pacientilor in timpul procedurii.


Intrebari frecvente despre PERFUZII/ INJECTII VITAMINA B

Perfuziile cu complex de vitamine B reprezinta administrarea intravenoasa a unui amestec de vitamine din grupa B, inclusiv vitamina B1 (tiamina), vitamina B2 (riboflavina), vitamina B3 (niacina), vitamina B5 (acid pantotenic), vitamina B6 (piridoxina), vitamina B9 (acid folic) si vitamina B12 (cobalamina). Aceste vitamine sunt esentiale pentru metabolismul energetic, functionarea sistemului nervos, sinteza ADN-ului si ARN-ului, precum si pentru sanatatea pielii, parului si unghiilor.

Perfuziile cu complex de vitamine B pot fi recomandate intr-o serie de situatii, cum ar fi:


Deficiente de vitamine B: Perfuziile cu complex de vitamine B pot fi utilizate pentru a trata sau a preveni deficientele de vitamine B in organism.

Stres oxidativ: Vitaminele din complexul B au proprietati antioxidante si pot ajuta la combaterea stresului oxidativ in organism.

Episoade de oboseala sau scadere a energiei: Administrarea intravenoasa a complexului de vitamine B poate fi benefica pentru cresterea nivelului de energie si ameliorarea simptomelor de oboseala sau epuizare.

Sprijinirea sistemului nervos: Vitaminele din complexul B sunt esentiale pentru sanatatea sistemului nervos si pot fi recomandate in afectiuni precum neuropatie, neuropatie diabetica sau alte probleme ale sistemului nervos.

Sanatatea pielii, parului si unghiilor: Complexul de vitamine B poate avea beneficii pentru sanatatea pielii, parului si unghiilor, contribuind la mentinerea aspectului sanatos si la cresterea acestora.

Sesiunea de perfuzie cu complex de vitamine B implica administrarea intravenoasa a unei solutii care contine vitaminele din grupa B. Procedura se desfasoara sub supravegherea unui medic sau a unui profesionist medical instruit in administrarea perfuziilor intravenoase. Iata cum poate decurge o sesiune de perfuzie cu complex de vitamine B:


Evaluarea medicala: Inainte de a incepe perfuzia, medicul va evalua starea de sanatate a pacientului si va discuta despre nevoile si obiectivele acestuia in legatura cu terapia cu vitamine B.

Pregatirea pacientului: Pacientul va fi asezat confortabil pe un scaun sau pe un pat in timpul procedurii. Se va pregati si curata zona de injectare intravenoasa, de obicei pe brat sau incheietura mainii.

Administrarea perfuziei: Medicul sau asistentul medical va introduce cu grija un cateter intravenos intr-o vena, prin care se va administra treptat solutia de vitamine B. Aceasta poate dura de obicei intre 30 si 60 de minute.

Monitorizarea pacientului: Pe durata perfuziei, pacientul va fi monitorizat atent pentru a detecta eventuale reactii adverse sau efecte secundare. Medicul sau asistentul medical va supraveghea semnele vitale si starea generala a pacientului.

Incheierea sesiunii: Dupa finalizarea perfuziei, cateterul intravenos va fi indepartat si se va aplica un pansament steril pe locul de insertie. Medicul va discuta cu pacientul despre orice instructiuni de urmat dupa procedura si eventuale recomandari suplimentare.

Perfuziile cu complex de vitamine B sunt considerate in general sigure, dar pot exista unele riscuri si efecte secundare, inclusiv:
Reactii la locul de insertie a cateterului intravenos, cum ar fi inflamatie, durere sau infectie.

Reactii alergice sau de hipersensibilitate la vitaminele din complexul B.

Disconfort sau senzatie de arsura in timpul administrarii perfuziei.

Tulburari gastrointestinale minore, cum ar fi greata, varsaturi sau diaree.

Interactiuni cu alte medicamente sau suplimente alimentare pe care le ia pacientul.

Este important ca administrarea perfuziilor cu complex de vitamine B sa fie efectuata sub supravegherea unui medic sau a unui profesionist medical calificat, care va evalua riscurile si beneficiile in functie de nevoile individuale ale pacientului.

Durata unei sesiuni de perfuzie cu complex de vitamine B poate varia in functie de nevoile si conditia pacientului, precum si de doza si protocolul de administrare stabilit de medic. De obicei, o sesiune de perfuzie cu complex de vitamine B poate dura intre 30 si 60 de minute, dar aceasta poate varia.


Durata exacta a sesiunii va fi stabilita de medicul sau profesionistul medical responsabil de administrarea perfuziei, iar pacientul va fi informat in prealabil despre aceasta. 

Rezerva acest serviciu

Afla mai multe despre competenta ta imunitara. Autovalueaza-ti sistemul imunitar raspunzand la cateva intrebari pe care ti l-am pregatit impreuna cu echipa noastra de medici.
Test autoevaluare imunitara
Ce spun pacientii nostri despre serviciile Quantica720°