PERFUZII/ INJECTII CU AMINOACIZI

Perfuziile cu aminoacizi reprezinta o metoda de administrare intravenoasa a unui amestec de aminoacizi in organism. Aminoacizii sunt molecule fundamentale in constructia proteinelor si au un rol crucial in functionarea normala a organismului. Aceste perfuzii pot fi utilizate in scopuri terapeutice sau pentru a sustine necesitatile nutritive in situatii in care aportul oral de aminoacizi este insuficient sau imposibil.

Pret: 300 RON (+TVA 19%), Siframin 500 ml 4%

Oferta speciala 1: 16% REDUCERE pentru pachet de 5 terapii IV/IM 

Oferta speciala 2: 25% REDUCERE pentru 5 vitamine/ minerale intr-o singura administrare

Ce sunt perfuziile cu aminoacizi?

Perfuziile cu aminoacizi sunt proceduri medicale in care se administreaza aminoacizi esentiali direct in organism prin intermediul injectiilor intravenoase, utilizand produsul Siframin 500. Aminoacizii sunt elemente fundamentale pentru construirea proteinelor si au un rol esential in functionarea si regenerarea celulelor din organism.

Beneficiile aminoacizilor perfuzabili

Beneficiile perfuziilor cu aminoacizi includ:

Sustinerea nutritionala: Perfuziile cu aminoacizi pot asigura o sursa directa de aminoacizi esentiali si neesentiali in organism, contribuind la sustinerea necesitatilor nutritive. Aceasta poate fi utila in situatii in care pacientul nu poate consuma alimente sau nu poate absorbi suficient aminoacizi prin alimentatie orala.

Recuperarea musculara: Aminoacizii sunt elementele de baza pentru construirea si repararea tesutului muscular. Perfuziile cu aminoacizi pot ajuta la recuperarea musculara dupa exercitii intense sau in perioade de refacere post-chirurgicala.

Sustinerea sistemului imunitar: Aminoacizii sunt implicati in functionarea optima a sistemului imunitar. Perfuziile cu aminoacizi pot sprijini sistemul imunitar si pot contribui la reducerea riscului de infectii si inflamatii.

Terapia de sustinere in anumite afectiuni: Perfuziile cu aminoacizi pot fi utilizate in terapii de sustinere pentru pacientii cu afectiuni precum insuficienta renala, insuficienta hepatica sau arsuri extinse, unde necesitatile de aminoacizi sunt mari si aportul oral este insuficient.

Cum functioneaza injectiile cu aminoacizi?

Injectiile cu aminoacizi functioneaza prin administrarea directa a unui amestec de aminoacizi in organism prin intermediul unei injectii intramusculare sau intravenoase. Aminoacizii sunt moleculele fundamentale ale proteinelor si sunt necesari pentru numeroase procese fiziologice din corp.

Prin injectarea aminoacizilor direct in organism, acestia intra rapid in circulatie si sunt disponibili pentru utilizarea imediata de catre celulele si tesuturile corpului. Acest lucru poate fi util in situatii in care aportul oral de aminoacizi este insuficient sau exista nevoi speciale care necesita o absorbtie rapida si eficienta.

Odata ce aminoacizii sunt asimilati in organism, acestia sunt utilizati pentru sinteza proteinelor, construirea si repararea tesutului muscular, reglarea enzimelor si proceselor metabolice, sprijinirea sistemului imunitar si altele. Fiecare aminoacid are rolul sau specific in functionarea organismului si contribuie la diferite procese fiziologice.

Injectiile cu aminoacizi pot fi utilizate intr-o varietate de situatii clinice, inclusiv in terapii de sustinere nutritionala, in refacerea musculara, in sustinerea sistemului imunitar si in tratamentul unor afectiuni specifice. Compozitia si doza de aminoacizi utilizate intr-o injectie sunt determinate de catre medicul sau specialistul in functie de nevoile individuale ale pacientului.

Indicatii pentru perfuziile cu aminoacizi

Deficienta de aminoacizi esentiali

Perfuziile cu aminoacizi pot ajuta la corectarea deficientei de aminoacizi esentiali in organism, care pot aparea in anumite conditii medicale sau diete restrictive.

Sprijinirea procesului de vindecare si recuperare

Aminoacizii sunt esentiali pentru sinteza proteinelor si repararea tesuturilor. Prin administrarea perfuziilor cu aminoacizi, se poate sprijini procesul de vindecare si recuperare in cazul ranilor, interventiilor chirurgicale sau afectiunilor care necesita o regenerare tesutulara adecvata.

Revitalizare si regenerare celulara

Aminoacizii sunt implicati in procesele de revitalizare si regenerare celulara. Perfuziile cu aminoacizi pot sustine sanatatea celulara, contribuind la mentinerea si regenerarea tesuturilor si organelor.

Imbunatirea performantei fizice si mentale

Aminoacizii joaca un rol important in metabolismul energetic si pot contribui la imbunatatirea performantei fizice si mentale. Perfuziile cu aminoacizi pot furniza un aport suplimentar de nutrienti esentiali pentru a sustine performanta atletica, rezistenta si concentrarea mentala.

Sustinerea sanatatii sistemului imunitar

Aminoacizii sunt necesari pentru productia de anticorpi si alte componente ale sistemului imunitar. Prin administrarea perfuziilor cu aminoacizi, se poate sprijini functionarea optima a sistemului imunitar si capacitatea de aparare a organismului.

Contraindicatii pentru injectiile cu aminoacizi

Exista cateva contraindicatii si precautii asociate cu administrarea injectiilor cu aminoacizi. Acestea includ:

  • Alergie sau sensibilitate la aminoacizii specifici din compozitia injectiei.
  • Insuficienta renala sau hepatica severa, deoarece administrarea aminoacizilor poate afecta functia acestor organe.
  • Afectiuni metabolice severe, cum ar fi uremia sau acidemia, in care metabolismul normal al aminoacizilor este afectat.
  • Insuficienta cardiaca congestiva sau edem pulmonar, deoarece perfuziile cu aminoacizi pot agrava retentia de lichide.
  • Anumite afectiuni endocrine, cum ar fi acromegalia sau hipertiroidismul, deoarece acestea pot afecta metabolizarea aminoacizilor.
  • Anumite afectiuni genetice, cum ar fi fenilcetonuria sau tirozinemie, care pot necesita restrictii speciale privind anumite aminoacizi.

Echipa noastra de medici specialisti

Echipa noastra de medici specialisti are o vasta experienta in administrarea tratamentelor intravenoase si intramusculare. Acesti specialisti sunt bine pregatiti si calificati in domeniul administrarii terapiilor medicale prin aceste metode.

Echipa noastra de medici specialisti este dedicata asigurarii unei ingrijiri de inalta calitate si personalizate pentru fiecare pacient. Acestia urmeaza cele mai recente protocoale si ghiduri medicale in domeniul administrarii tratamentelor intravenoase si intramusculare, asigurand astfel siguranta si eficacitatea acestor proceduri.


Intrebari frecvente despre PERFUZII/ INJECTII CU AMINOACIZI

Perfuziile cu aminoacizi sunt proceduri medicale in care aminoacizii esentiali si non-esentiali sunt administrati direct in sistemul circulator prin intermediul unei perfuzii intravenoase. Aminoacizii sunt componentele de baza ale proteinelor si sunt necesari pentru functionarea normala a organismului.

Beneficiile perfuziilor cu aminoacizi, cum ar fi Siframin 500, includ:

Reechilibrarea deficientei de aminoacizi esentiali: Perfuziile cu aminoacizi pot corecta deficientele de aminoacizi esentiali in organism, asigurand un aport adecvat al acestor nutrienti esentiali.

Sustinerea procesului de vindecare si recuperare: Aminoacizii sunt necesari pentru sinteza proteinelor, care sunt fundamentale in procesul de vindecare si recuperare a tesuturilor.

Revitalizare si energizare: Aminoacizii pot contribui la cresterea nivelului de energie si vitalitate prin sustinerea functionarii celulare si a metabolismului energetic.

Sprijinirea sistemului imunitar: Aminoacizii joaca un rol important in functionarea sistemului imunitar, contribuind la productia de anticorpi si sustinand rezistenta organismului la infectii si boli.

Sesiunea de perfuzie cu aminoacizi se desfasoara de obicei intr-un mediu medical sub supravegherea unui medic sau a unui personal medical specializat. O vena este accesata cu ajutorul unui cateter si aminoacizii sunt administrati treptat in sistemul circulator prin intermediul unei perfuzii intravenoase. Durata unei sesiuni de perfuzie cu aminoacizi poate varia in functie de nevoile individuale ale pacientului si de recomandarile medicului.

Riscurile si efectele secundare ale perfuziilor cu aminoacizi pot include reactii alergice sau de hipersensibilitate, infectii la locul de injectare, reactii la nivelul venelor (cum ar fi tromboflebita) si dezechilibre electrolitice. Este important sa urmati recomandarile medicului si sa comunicati orice simptome sau efecte secundare neobisnuite pe care le experimentati in timpul sau dupa perfuzie.

Durata unei sesiuni de perfuzie cu aminoacizi poate varia in functie de compozitia perfuziei, doza administrata si nevoile individuale ale pacientului. De obicei, o sesiune de perfuzie cu aminoacizi poate dura intre 10-30 de minute, in functie de protocolul de tratament stabilit de medic.

Rezerva acest serviciu

Afla mai multe despre competenta ta imunitara. Autovalueaza-ti sistemul imunitar raspunzand la cateva intrebari pe care ti l-am pregatit impreuna cu echipa noastra de medici.
Test autoevaluare imunitara
Ce spun pacientii nostri despre serviciile Quantica720°