PERFUZII/ INJECTII CU FIER

Te simti obosit, ai dureri de cap si rezistenta scazuta la orice tip de efort, suferi frecvent de ameteli, insomnii, inapetenta? Toate acestea sunt semne ale unei carente de fier. Acest mineral este vital in organism. 

Pret: 350 RON (+TVA 19%) - 1 fiola de 5ml

Oferta speciala 1: 16% REDUCERE pentru pachet de 5 terapii IV/IM 

Oferta speciala 2: 25% REDUCERE pentru 5 vitamine/ minerale intr-o singura administrare

El transporta oxigenul catre muschi si creier, jucand un rol important in performantele noastre fizice si mentale. E implicat in reglarea temperaturii corpului, in procesele gastrointestinale, in sustinerea sistemului imunitar. Deficitul de fier ne scade drastic calitatea vietii, dar poate fi si periculos in cazul copiilor sau femeilor insarcinate (care risca infectii, nastere prematura sau greutate mica la nastere a bebelusului).

Ce sunt perfuziile cu fier?


Perfuziile cu fier sunt proceduri medicale in care se administreaza fier direct in sistemul circulator al pacientului prin intermediul terapiilor intravenoase. Fierul este un mineral esential pentru productia de hemoglobina si transportul oxigenului in organism.

Beneficiile perfuziilor cu fier intravenos

Perfuziile cu fier intravenos sunt utilizate pentru a trata sau preveni deficitul de fier in organism. Acestea ofera o modalitate rapida si eficienta de a furniza fier direct in fluxul sanguin. Iata cateva beneficii ale perfuziilor cu fier intravenos:

Revenirea rapida a nivelului de fier: Perfuziile cu fier intravenos permit o absorbtie mai rapida a fierului in comparatie cu suplimentele orale. Astfel, nivelul de fier din organism poate fi restabilit mai rapid, ceea ce poate duce la ameliorarea simptomelor asociate cu deficitul de fier, cum ar fi oboseala, slabiciunea si paloarea.

Tratarea eficienta a deficitului de fier sever: In cazurile severe de deficit de fier, in special atunci cand tratamentul oral nu este eficient sau bine tolerat, perfuziile cu fier intravenos reprezinta o optiune mai adecvata. Acestea permit administrarea unei doze mai mari de fier direct in sange, asigurand o corectie rapida a deficitului.

Tratarea anemiei feriprive: Anemia feripriva este o forma comuna de anemie cauzata de deficitul de fier. Perfuziile cu fier intravenos sunt eficiente in tratarea acestei afectiuni, contribuind la restabilirea nivelului normal de hemoglobina si a numarului de celule rosii din sange.

Ameliorarea simptomelor asociate cu deficitul de fier: Perfuziile cu fier intravenos pot ajuta la reducerea simptomelor asociate cu deficitul de fier, cum ar fi oboseala persistenta, slabiciunea musculara, dificultatile de concentrare si paloarea pielii.

Tratarea in timpul sarcinii: Deficitul de fier este frecvent in timpul sarcinii, iar perfuziile cu fier intravenos pot fi utilizate pentru a trata eficient aceasta deficienta si pentru a preveni complicatiile asociate, cum ar fi nasterea prematura sau greutatea mica la nastere.

Cum functioneaza perfuziile cu fier?

Perfuziile cu fier reprezinta o modalitate de a furniza fier direct in fluxul sanguin. Aceasta permite o absorbtie rapida si eficienta a fierului in organism. Iata cum functioneaza perfuziile cu fier:

Prepararea solutiei: Un medic sau personal medical pregateste o solutie sterila care contine fier. Exista diferite forme de fier utilizate in perfuzii, cum ar fi fierul gluconat, fierul sucroza, fierul carboximaltoza etc. Aceste forme de fier sunt solubile in apa si pot fi administrate prin perfuzie intravenoasa.

Accesul venos: Un cateter intravenos este introdus intr-o vena, de obicei in antebrat sau in mana. Acesta ofera o cale de acces pentru administrarea solutiei de fier in sange.

Administrarea solutiei de fier: Solutia de fier este administrata treptat prin perfuzie intravenoasa. Aceasta inseamna ca solutia este eliberata lent in vena, intr-un ritm controlat, pentru a preveni reactiile adverse si pentru a asigura o absorbtie adecvata a fierului.

Absorbtia fierului: Fierul din solutie este transportat de sange si distribuit in tot corpul. Acesta poate fi utilizat de celule pentru sinteza hemoglobinei (proteina din globulele rosii care transporta oxigenul) sau pentru alte procese metabolice care necesita fier.

Monitorizarea si supravegherea: Pacientul este monitorizat pe parcursul perfuziei pentru a detecta orice reactii adverse sau complicatii. De asemenea, nivelul de fier din sange poate fi verificat ulterior pentru a evalua eficacitatea tratamentului.

Perfuziile cu fier ofera o cale eficienta de administrare a fierului in cazul unui deficit sever sau in cazurile in care tratamentul oral nu este eficient sau bine tolerat.

Indicatii pentru Ferrlecit 62.5 mg

Deficit de fier

Ferrlecit este administrat pentru a trata deficitul de fier in organism, care poate aparea din cauza unei diete inadecvate, a unor afectiuni medicale sau a unei absorbtii slabe a fierului din alimente. Administrarea intravenoasa a gluconatului de fier ajuta la corectarea rapida a deficitului de fier.

Anemie

Ferrlecit este utilizat pentru a trata anemia, o afectiune in care nivelul de hemoglobina sau numarul de celule rosii din sange este scazut. Anemia poate fi cauzata de deficitul de fier sau de alte motive, iar administrarea de gluconat de fier intravenos poate ajuta la restabilirea nivelului normal de hemoglobina si la imbunatatirea simptomelor asociate.

Stari de oboseala si slabiciune

Ferrlecit poate fi administrat pentru a ajuta la reducerea starilor de oboseala si slabiciune asociate cu deficitul de fier sau cu anemia. Prin suplimentarea nivelului de fier din organism, se poate imbunatati aportul de oxigen catre celule si tesuturi, contribuind la cresterea energiei si a vitalitatii.

Recuperare post-chirurgicala

Perfuziile cu Ferrlecit pot fi utilizate in perioada de recuperare dupa interventii chirurgicale pentru a ajuta la restabilirea nivelului de fier si la sustinerea procesului de vindecare. Chirurgiile pot determina o pierdere de sange si, prin urmare, de fier, iar administrarea intravenoasa a gluconatului de fier poate fi benefica pentru recuperarea pacientului.

Sprijinirea sanatatii sistemului imunitar

Fierul este un nutrient esential pentru functionarea adecvata a sistemului imunitar. Perfuziile cu Ferrlecit pot contribui la cresterea nivelului de fier din organism, sprijinind astfel sistemul imunitar si capacitatea organismului de a lupta impotriva infectiilor.

Contraindicatii pentru perfuziile cu fier

Exista anumite situatii in care administrarea perfuziilor cu fier poate fi contraindicata. Este important sa consultati medicul dumneavoastra inainte de a incepe tratamentul cu perfuzii de fier, deoarece el va poate evalua starea de sanatate si poate lua in considerare orice factori individuali. Iata cateva contraindicatii comune pentru perfuziile cu fier:

Alergie sau hipersensibilitate la fier: Daca aveti o alergie cunoscuta la fier sau la oricare dintre componentele solutiei de fier, perfuziile cu fier pot fi contraindicate.

Suprasaturatie de fier: Daca aveti deja o cantitate excesiva de fier in organism (suprasaturatie de fier), administrarea suplimentara de fier prin perfuzie poate fi contraindicata si poate agrava problemele asociate cu suprasaturatia de fier.

Anumite afectiuni medicale: Exista anumite afectiuni medicale in care administrarea perfuziilor cu fier poate fi contraindicata sau necesita precautii speciale. Acestea pot include afectiuni renale severe, infectii active, tulburari hepatice severe sau alte afectiuni medicale grave. Medicul dumneavoastra va evalua starea dumneavoastra si va decide daca administrarea perfuziilor cu fier este adecvata in aceste situatii.

Perfuziile cu Fier sunt contraindicate in patologie oncologica: la prima administrare se lucreaza cu cantitati mici pentru a testa daca exista reactie alergica a pacientului apoi se pun dozele recomandate de medic si durata de administrare este mai mare 25-30 min .

Tulburari ereditare legate de metabolismul fierului: Anumite tulburari genetice rare, cum ar fi hemocromatoza, pot duce la o acumulare excesiva de fier in organism. In aceste cazuri, administrarea suplimentara de fier prin perfuzie poate fi contraindicata.

Interactiuni medicamentoase: Unele medicamente pot interactiona cu perfuziile de fier si pot afecta eficacitatea sau siguranta tratamentului. Este important sa informati medicul despre toate medicamentele pe care le utilizati, inclusiv medicamente pe baza de reteta, medicamente fara reteta si suplimente alimentare.

Echipa noastra de medici specialisti

Echipa de medici Quantica720° se angajeaza sa ofere servicii de inalta calitate, respectand cele mai inalte standarde etice si profesionale in practica medicala. Prin abordarea lor specializata si atentia acordata nevoilor individuale ale pacientilor, acesti medici pot contribui la imbunatatirea starii de sanatate si a bunastarii generale a pacientilor lor. 

Echipa noastra asigura o administrare sigura si eficienta a terapiilor cu injectii, monitorizand atent pacientii si adaptand tratamentul in functie de raspunsul individual al fiecaruia.


Intrebari frecvente despre PERFUZII/ INJECTII CU FIER

Perfuziile cu fier sunt proceduri medicale in care fierul este administrat direct in organism prin intermediul unei linii intravenoase. Acest tip de administrare este utilizat atunci cand este necesara o corectie rapida a deficitului de fier sau cand administrarea orala de fier nu este eficienta sau bine tolerata. Perfuziile cu fier permit o absorbtie mai rapida si mai eficienta a fierului in sange, contribuind astfel la cresterea nivelului de fier din organism.

Fierul intravenos poate fi recomandat pentru mai multe afectiuni, inclusiv:
Deficit de fier: Perfuziile cu fier sunt utilizate pentru a trata deficitul de fier din organism, care poate aparea din cauza unei diete inadecvate, a unor afectiuni medicale sau a unei absorbtii slabe a fierului din alimente.

Anemie: Perfuziile cu fier sunt utilizate pentru a trata anemia, o afectiune in care nivelul de hemoglobina sau numarul de celule rosii din sange este scazut. Anemia poate fi cauzata de deficitul de fier sau de alte motive.

Pacienti care nu tolereaza sau nu raspund la administrarea orala de fier: Unele persoane pot avea dificultati in a tolera suplimentele orale de fier sau pot avea o absorbtie deficitara a fierului din tractul gastrointestinal. In aceste cazuri, perfuziile cu fier pot fi recomandate pentru a asigura un aport adecvat de fier in organism.

O sesiune de perfuzie cu fier se desfasoara intr-o unitate medicala sub supravegherea personalului medical specializat. Procedura implica urmatorii pasi generali:
Evaluare prealabila: Medicul va efectua o evaluare prealabila pentru a determina nevoia de fier intravenos si pentru a evalua starea generala de sanatate a pacientului.

Pregatirea pacientului: Pacientul va fi pregatit pentru procedura, iar linia intravenoasa va fi plasata intr-un vas de sange.

Administrarea perfuziei: Solutia de fier va fi administrata incet si treptat in vena prin intermediul liniei intravenoase conform indicatiilor medicului. Personalul medical va monitoriza pacientul pe durata perfuziei.

Monitorizarea post-administrare: Dupa administrarea perfuziei, pacientul va fi monitorizat pentru a detecta orice reactii adverse sau efecte secundare posibile.

Este important sa consultati medicul dumneavoastra pentru informatii specifice cu privire la procedura de perfuzie cu fier, deoarece aceasta poate varia in functie de nevoile si recomandarile individuale.

Perfuziile cu fier sunt, in general, considerate sigure, dar pot aparea unele reactii adverse si efecte secundare. Acestea pot include:
Reactii alergice: Pot aparea reactii alergice la fierul injectat, cum ar fi urticarie, mancarime, eruptii cutanate sau dificultati respiratorii. Este important sa informati imediat personalul medical daca aveti astfel de simptome.

Tulburari gastrointestinale: Unele persoane pot prezenta greata, varsaturi, diaree sau dureri abdominale dupa administrarea perfuziilor cu fier.

Reactii la locul de injectie: Pot aparea roseata, umflaturi sau sensibilitate la locul de injectie.

Hipotensiune sau reactii cardiovasculare: In unele cazuri rare, perfuziile cu fier pot determina scaderea tensiunii arteriale sau pot provoca reactii cardiovasculare.

Este important sa comunicati orice reactii adverse sau efecte secundare pe care le observati personalului medical care va supravegheaza.

Durata unei sesiuni de perfuzie cu fier poate varia in functie de mai multi factori, inclusiv de doza de fier administrata, de protocoalele medicale specifice si de raspunsul individual al pacientului. In general, o sesiune de perfuzie cu fier poate dura peste 30 de minute. Medicul dumneavoastra va va putea oferi informatii specifice despre durata asteptata a sesiunii de perfuzie cu fier in cazul dumneavoastra.

Rezerva acest serviciu

Afla mai multe despre competenta ta imunitara. Autovalueaza-ti sistemul imunitar raspunzand la cateva intrebari pe care ti l-am pregatit impreuna cu echipa noastra de medici.
Test autoevaluare imunitara
Ce spun pacientii nostri despre serviciile Quantica720°