PERFUZII/ INJECTII CU MAGNEZIU

Daca treci printr-o perioada stresanta, suferi de anxietate, nu poti sa dormi? Ai mare nevoie de magneziu, considerat „antidotul stresului”.

Pret: 80 RON (+TVA 19%), Magneziu Sulphate 10% mg/10 ml sau Magneziu D Gluconat 50 ml (1 fiola) 

Pret: 170 RON (+TVA 19%), Magneziu Chloride 200 mg/4 ml (1 fiola) 

Oferta speciala 1: 16% REDUCERE pentru pachet de 5 terapii IV/IM 

Oferta speciala 2: 25% REDUCERE pentru 5 vitamine/ minerale intr-o singura administrare

Ce sunt perfuziile cu magneziu?

Perfuziile cu magneziu sunt proceduri medicale in care se administreaza magneziu direct in sistemul circulator al pacientului prin intermediul injectiilor intravenoase. Magneziul este un mineral esential pentru functionarea optima a organismului si joaca un rol important in mentinerea sanatatii sistemului nervos, a sistemului muscular si a inimii.

Beneficiile administrarii de magneziu intravenos

Administrarea de magneziu intravenos poate oferi o serie de beneficii pentru organism. Iata cateva dintre acestea:

Corectarea deficientei de magneziu: Persoanele cu deficienta de magneziu pot beneficia de administrarea intravenoasa a acestui mineral pentru a repune rapid nivelurile normale in organism. Deficienta de magneziu poate duce la simptome precum spasme musculare, oboseala, tulburari de somn si tulburari ale ritmului cardiac.

Sustinerea functionarii normale a inimii: Magneziul are un rol crucial in contractia si relaxarea muschilor inimii. Administrarea intravenoasa de magneziu poate ajuta la mentinerea unui ritm cardiac normal si poate fi utilizata in tratamentul aritmiilor si in prevenirea complicatiilor cardiace in anumite afectiuni.

Reducerea riscului de eclampsie: Eclampsia este o complicatie grava care poate aparea in timpul sarcinii si poate pune in pericol atat sanatatea mamei, cat si a fatului. Administrarea intravenoasa de magneziu poate fi utilizata pentru a preveni eclampsia si pentru a proteja sanatatea mamei si a copilului.

Relaxarea muschilor si reducerea spasmelor: Magneziul are proprietati relaxante asupra muschilor si poate fi eficient in reducerea spasmelor musculare. Administrarea intravenoasa de magneziu poate fi utilizata in tratamentul spasmele musculare, inclusiv a crampelor musculare si a durerilor musculare.

Sustinerea sistemului nervos si a sanatatii mentale: Magneziul are un impact important asupra functionarii sistemului nervos si poate ajuta la reducerea stresului si a anxietatii. Administrarea intravenoasa de magneziu poate oferi un efect calmant si relaxant si poate fi benefica pentru persoanele cu tulburari ale anxietatii sau stresului.


Cum functioneaza perfuziile cu Magnerot 500?

Magnerot 500 solutie injectabila este destinat sa fie administrat prin perfuzie intravenoasa. Magneziul este un mineral esential pentru functionarea normala a organismului si are un rol important in numeroase procese biochimice. Printre functiile sale se numara reglarea ritmului cardiac, contractia musculara, transmiterea nervoasa si sinteza proteinelor. Suplimentele de magneziu, inclusiv Magnerot 500, pot fi utilizate pentru a corecta deficienta de magneziu si pentru a sustine sanatatea generala a organismului.


Terapia cu magneziu poate implica administrarea intravenoasa a diferitelor forme de magneziu, inclusiv gluconat, orotat de magneziu si sulfat de magneziu. Aceste trei forme sunt recunoscute pentru beneficiile lor in tratamentul anumitor afectiuni si pentru corectarea deficientei de magneziu. Iata mai multe informatii despre ele:

Orotatul de magneziu: Orotatul de magneziu este un compus format din magneziu si acid orotic. Acesta are capacitatea de a traversa mai usor membranele celulare, permitand magneziului sa patrunda mai eficient in celule. Orotatul de magneziu este considerat benefic pentru sustinerea functiei cardiace, reglarea tensiunii arteriale, protectia impotriva stresului oxidativ si imbunatatirea performantei sportive.

Sulfatul de magneziu: Sulfatul de magneziu, cunoscut si sub denumirea de sare Epsom, este o forma de magneziu care poate fi administrata prin injectare intravenoasa. Sulfatul de magneziu este utilizat adesea in cazurile de deficienta severa de magneziu, eclampsie (complicatie grava a sarcinii), precum si in tratamentul preventiei contractiilor uterine premature in anumite situatii obstetricale.

Magneziu gluconat: Magneziu gluconatul este o forma de magneziu, un mineral esential pentru functionarea normala a organismului. Acest mineral este prezent in natura sub diverse forme de saruri, iar gluconatul de magneziu este una dintre aceste variante. Magneziul are un rol crucial in numeroase procese fiziologice, inclusiv in functionarea sistemului nervos, contractia musculara, producerea de energie, sinteza proteinelor si mentinerea sanatatii oaselor.

Gluconatul de magneziu este o forma de supliment de magneziu in care magneziul este legat de gluconat, un compus ce contine glucoza si gluconat de calciu. Aceasta forma de magneziu este adesea aleasa pentru suplimente alimentare datorita biodisponibilitatii sale. 


Indicatii pentru perfuziile cu magneziu

Perfuziile cu magneziu pot fi recomandate intr-o serie de situatii si afectiuni. Iata cateva indicatii pentru perfuziile cu magneziu:

Deficienta de magneziu

Perfuziile cu magneziu pot fi utilizate pentru a corecta nivelurile scazute de magneziu in organism. Deficienta de magneziu poate aparea in urma unei alimentatii inadecvate, a unor afectiuni digestive sau a administrarii anumitor medicamente. Suplimentarea prin perfuzie poate ajuta la repunerea rapida a magneziului in organism.

Stres si oboseala

Magneziul are un rol important in reglarea stresului si a nivelului de energie in organism. Perfuziile cu magneziu pot ajuta la reducerea stresului, la imbunatatirea starii de energie si la combaterea oboselii.

Tulburari ale somnului

Magneziul are efecte relaxante asupra sistemului nervos, ceea ce poate contribui la imbunatatirea calitatii somnului. Perfuziile cu magneziu pot fi utile in tratarea tulburarilor de somn, cum ar fi insomnia.

Spasmofilie

Spasmofilia este o afectiune caracterizata prin hipersensibilitatea musculara si aparitia de spasme musculare. Magneziul are proprietati relaxante asupra muschilor si poate fi benefic in reducerea simptomelor asociate spasmofiliei. Perfuziile cu magneziu pot fi utilizate ca parte a tratamentului acestei afectiuni.

Migrene

Migrenele sunt dureri de cap severe, recurente, care pot fi insotite de simptome precum sensibilitatea la lumina si la sunete. Magneziul are un efect relaxant asupra vaselor de sange si poate ajuta la reducerea frecventei si severitatii migrenelor. Perfuziile cu magneziu pot fi utilizate pentru a combate migrenele si pentru a reduce simptomele asociate.

Contraindicatii pentru injectiile cu magneziu

Exista cateva contraindicatii pentru administrarea injectiilor cu magneziu. Este important sa discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a incepe orice forma de tratament cu magneziu pentru a va asigura ca este sigur si potrivit pentru dumneavoastra. Iata cateva contraindicatii comune:

Alergie sau sensibilitate la magneziu: Daca aveti o alergie cunoscuta la magneziu sau daca ati avut reactii alergice la administrarea magneziului anterior, este posibil sa fiti contraindicat pentru injectiile cu magneziu.

Insuficienta renala: Persoanele cu insuficienta renala severa pot prezenta dificultati in eliminarea excesului de magneziu din organism. Administrarea suplimentara de magneziu poate duce la acumularea excesiva a acestuia in organism si poate provoca complicatii. De aceea, administrarea injectiilor cu magneziu poate fi contraindicata in cazul insuficientei renale severe.

Bloc atrioventricular de gradul II sau III: Acestea sunt afectiuni ale sistemului de conducere electrica al inimii, care pot afecta ritmul cardiac. Administrarea injectiilor cu magneziu poate afecta si mai mult ritmul cardiac in aceste situatii si, prin urmare, este contraindicata.

Echipa noastra de medici specialisti

Echipa Quantica720° de medici specialisti in administrarea intravenoasa asigura  faptul ca perfuziile cu magneziu sunt administrate corect si in siguranta, conform protocoalelor si standardelor medicale.Acestia pot evalua nevoile individuale ale pacientului, pot stabili doza si ritmul de administrare adecvat si pot monitoriza reactiile adverse sau eventualele complicatii.


Intrebari frecvente despre PERFUZII/ INJECTII CU MAGNEZIU

Perfuziile cu magneziu sunt proceduri medicale in care se administreaza magneziu direct in sistemul circulator al pacientului prin intermediul unei linii intravenoase. Magneziul este un mineral esential pentru functionarea normala a organismului si joaca un rol important in reglarea functiilor nervoase, musculare si cardiace.

Administrarea intravenoasa a magneziului poate fi recomandata intr-o varietate de afectiuni sau situatii medicale, inclusiv:
Deficienta de magneziu: atunci cand nivelul de magneziu din organism este scazut si nu poate fi corectat prin administrarea orala sau altor forme de suplimentare.


Hipomagneziemia severa: nivelul scazut de magneziu in sange care poate fi asociat cu simptome precum spasme musculare, convulsii sau tulburari ale ritmului cardiac.


Preeclampsie sau eclampsie: complicatii ale sarcinii caracterizate prin tensiune arteriala ridicata si pierderea functiei renale. Perfuziile cu magneziu pot fi utilizate pentru a controla aceste afectiuni si a preveni convulsiile.


Migrene: administrarea intravenoasa de magneziu poate fi considerata in tratamentul migrenelor, deoarece poate reduce frecventa si severitatea episoadelor.


Este important sa consultati un medic pentru a evalua nevoile dumneavoastra individuale si pentru a determina daca administrarea intravenoasa a magneziului este potrivita in cazul dumneavoastra.

In timpul unei sesiuni de perfuzie cu magneziu, medicul sau personalul medical instruit va administra intravenos intr-o vena a pacientului, de obicei in brat sau mana. Solutia de magneziu, care este pregatita in prealabil conform dozei si concentratiei necesare, va fi conectata la linia intravenoasa.
Medicul sau personalul medical va monitoriza pacientul pe toata durata perfuziei pentru a se asigura ca se desfasoara in siguranta. Durata exacta a unei sesiuni de perfuzie cu magneziu poate varia in functie de doza si indicatii medicale specifice.

Desi perfuziile cu magneziu sunt considerate sigure, ele pot avea anumite riscuri si efecte secundare. Unele posibile efecte secundare includ:
Reactii alergice sau de hipersensibilitate: pot aparea reactii alergice, cum ar fi eruptii cutanate, mancarime, umflaturi sau dificultati de respiratie.
Tulburari gastrointestinale: administrarea intravenoasa de magneziu poate cauza greata, varsaturi, diaree sau disconfort abdominal.
Scaderea tensiunii arteriale: unele persoane pot prezenta o scadere a tensiunii arteriale in timpul sau dupa perfuzia cu magneziu.
Tulburari de ritm cardiac: in cazuri rare, administrarea excesiva de magneziu poate duce la tulburari de ritm cardiac, cum ar fi bradicardia sau blocul cardiac.

Rezerva acest serviciu

Afla mai multe despre competenta ta imunitara. Autovalueaza-ti sistemul imunitar raspunzand la cateva intrebari pe care ti l-am pregatit impreuna cu echipa noastra de medici.
Test autoevaluare imunitara
Ce spun pacientii nostri despre serviciile Quantica720°