PERFUZII/ INJECTII VITAMINA C

Celebra pentru rolul ei antiviral, de intarire a imunitatii, vitamina C este un redutabil antioxidant, important pentru piele, oase si tesuturi. Are o multime de beneficii pentru organism.

Pret: 50 RON (+TVA 19%), Pascorbin 0.75 gr.

Pret: 66.67 RON (+TVA 19%) , Worwag 1 gr.

Pret:  200 RON (+TVA 19%), Pascorbin 3 gr. 

Pret:  350 RON (+TVA 19%), Pascorbin 7,5 gr.

Pret:  800 RON (+TVA 19%), 25 gr.

Pret:  1100 RON (+TVA 19%),  50 gr.

Oferta speciala 1: 16% REDUCERE pentru pachet de 5 terapii IV/IM 

Oferta speciala 2: 25% REDUCERE pentru 5 vitamine/ minerale intr-o singura administrare

Ce sunt perfuziile cu vitamina C?

Perfuziile cu vitamina C sunt proceduri medicale in care vitamina C este administrata direct in sistemul circulator al pacientului prin intermediul unei perfuzii intravenoase. Vitamina C, cunoscuta si sub numele de acid ascorbic, este un antioxidant puternic si are roluri importante in sustinerea sistemului imunitar, combaterea radicalilor liberi si imbunatatirea sanatatii generale.

Beneficiile perfuziilor cu vitamina C

Perfuziile cu vitamina C, administrate intravenos, pot oferi mai multe beneficii potentiale. Acestea includ:

Sustinerea sistemului imunitar: Vitamina C este cunoscuta pentru rolul sau important in intarirea sistemului imunitar. Administrata intravenos, vitamina C poate ajuta la cresterea nivelului de vitamina C in sange, contribuind astfel la intarirea sistemului imunitar si la combaterea infectiilor.

Efect antioxidant: Vitamina C are proprietati antioxidante puternice, ceea ce inseamna ca poate ajuta la neutralizarea radicalilor liberi si la reducerea stresului oxidativ in organism. Acest lucru poate avea un impact benefic asupra sanatatii generale si poate contribui la prevenirea bolilor cronice.

Sustinerea sanatatii pielii: Vitamina C este esentiala pentru sinteza de colagen, o proteina care sustine sanatatea pielii. Administrarea intravenoasa a vitaminei C poate spori productia de colagen, ajutand la mentinerea elasticitatii pielii si la reducerea efectelor imbatranirii.

Reducerea inflamatiei: Vitamina C are proprietati antiinflamatorii si poate ajuta la reducerea inflamatiei in organism. Acest efect poate fi benefic in afectiuni inflamatorii cronice, cum ar fi artrita reumatoida sau boala inflamatorie intestinala.

Sustinerea sanatatii cardiovasculare: Vitamina C poate contribui la mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular prin reducerea nivelului de colesterol LDL (colesterolul "rau"), scaderea tensiunii arteriale si imbunatatirea functiei endoteliale.

Sustinerea recuperarii post-chirurgicale: Perfuziile cu vitamina C pot fi benefice in perioada de recuperare dupa interventii chirurgicale, ajutand la reducerea inflamatiei, stimularea vindecarii si ameliorarea stresului oxidativ.

Cum functioneaza perfuziile cu vitamina C?

Perfuziile cu vitamina C implica administrarea directa a vitaminei C in sistemul venos al pacientului prin intermediul unei linii intravenoase. Acest tip de administrare permite obtinerea unor niveluri mai ridicate de vitamina C in sange decat prin administrarea orala.

Iata cum functioneaza perfuziile cu vitamina C:

1. Accesul venos: Inainte de a incepe perfuzia, se va efectua o punere in valoare a unei linii intravenoase, adesea intr-o vena de pe brat sau mana a pacientului. Acest lucru se realizeaza prin inserarea unui cateter intravenos in vena respectiva. Este important ca aceasta procedura sa fie efectuata intr-un mod steril si in conformitate cu practicile medicale adecvate.

2. Prepararea solutiei de perfuzie: Vitamina C este adesea disponibila sub forma de lichid concentrat. Aceasta va fi diluata intr-o solutie sterila, cum ar fi aditia de bicarbonat de sodiu / solutie Ringer, pentru a crea o solutie de perfuzie adecvata pentru administrare intravenoasa.

3. Administrarea perfuziei: Dupa prepararea solutiei de perfuzie, aceasta va fi conectata la linia intravenoasa si va fi administrata in mod lent in fluxul sanguin al pacientului. Ritmul de administrare va fi determinat de medic si poate varia in functie de indicatiile si nevoile individuale ale pacientului.

4. Monitorizarea si supravegherea: Pe durata perfuziei, pacientul va fi monitorizat de catre personalul medical pentru a verifica starea generala si reactiile adverse posibile. 

Este important sa subliniem ca administrarea vitaminei C prin perfuzii trebuie sa fie realizata sub supravegherea si indrumarea unui medic specializat. Dozele, ritmul de administrare si durata terapiei vor fi stabilite in functie de nevoile individuale si de afectiunile specifice ale pacientului.

Procedura recomandata si pentru pacientii oncologici:

Administrarea substantei de Vitamina C in mod intravenos este recomandata si pacientilor oncologici.

Acesta metoda de tratament poate fi considerata in anumite situatii ca terapie complementara pentru pacientii oncologici

Indicatii pentru perfuziile cu vitamina C injectabil

Deficienta de vitamina C

Deficienta de vitamina C poate duce la probleme de sanatate, cum ar fi scaderea imunitatii, oboseala, probleme ale pielii si dificultati de vindecare a ranilor.

Imunitate scazuta

Administrarea intravenoasa cu vitamina C poate fi utila in sustinerea sistemului imunitar, mai ales in cazul unei imunitati scazute. Vitamina C are proprietati antioxidante si contribuie la functionarea optima a celulelor imunitare, precum si la producerea de anticorpi. Administrarea intravenoasa cu vitamina C poate ajuta la stimularea si intarirea sistemului imunitar, sporind rezistenta organismului la infectii si imbunatatind recuperarea.

Stres oxidativ

Administrarea intravenoasa cu vitamina C poate fi benefica in combaterea stresului oxidativ din organism. Stresul oxidativ apare atunci cand nivelul de radicali liberi in organism depaseste capacitatea sistemului antioxidant de a-i neutraliza.

Vitamina C are proprietati antioxidante puternice si actioneaza ca un captator de radicali liberi, ajutand la neutralizarea acestora si protejand celulele impotriva daunelor oxidative. Prin administrarea intravenoasa, vitamina C poate fi livrata direct in sange, permitand atingerea unor concentratii mai mari in comparatie cu administrarea orala.

Recuperare post-chirurgicala

Administrarea intravenoasa cu vitamina C poate fi benefica in procesul de recuperare post-chirurgicala. Vitamina C joaca un rol important in vindecarea ranilor, formarea tesutului de colagen si sustinerea sistemului imunitar. Prin administrarea intravenoasa, vitamina C poate fi livrata direct in sange si in tesuturile afectate, contribuind la procesul de vindecare.  Vitamina C are proprietati antiinflamatorii si poate contribui la diminuarea inflamatiei si a edemului in zona afectata de interventia chirurgicala.

Imbunatatirea sanatatii pielii

Administrarea intravenoasa cu vitamina C poate avea beneficii in imbunatatirea sanatatii pielii. Vitamina C este un antioxidant puternic si joaca un rol important in productia de colagen, proteina care mentine elasticitatea si fermitatea pielii. Prin administrarea intravenoasa, vitamina C poate fi livrata direct in sange si poate ajunge la celulele pielii, contribuind la un aspect sanatos si stralucitor.

Iata cum administrarea intravenoasa cu vitamina C poate influenta sanatatea pielii:

Stimularea productiei de colagen: Vitamina C este esentiala in sinteza de colagen, care este responsabil pentru structura si rezistenta pielii. Prin administrarea intravenoasa, vitamina C poate sprijini productia de colagen, ceea ce poate ajuta la mentinerea elasticitatii si fermitatii pielii, reducand aparitia ridurilor si liniilor fine.

Protectia impotriva daunelor oxidative: Vitamina C are proprietati antioxidante puternice, ajutand la neutralizarea radicalilor liberi si protejand celulele pielii impotriva daunelor oxidative. Aceasta poate contribui la prevenirea imbatranirii premature a pielii cauzate de expunerea la soare, poluare si alte agresori externi.

Uniformizarea tonului pielii: Vitamina C poate ajuta la uniformizarea si iluminarea tonului pielii. Ea inhiba productia excesiva de melanina, pigmentul responsabil de aparitia petelor intunecate si hiperpigmentatiei, ceea ce poate duce la un ten mai uniform si mai luminos.

Contraindicatii pentru perfuziile cu vitamina C intravenos

Exista anumite contraindicatii si precautii asociate cu administrarea intravenoasa a vitaminei C. Este important sa va consultati intotdeauna cu medicul dumneavoastra inainte de a incepe orice terapie intravenoasa cu vitamina C. Unele contraindicatii pot include:

Insuficienta renala: Persoanele cu insuficienta renala sau probleme renale severe pot avea dificultati in eliminarea excesului de vitamina C din organism. Administrarea intravenoasa a dozelor mari de vitamina C poate creste nivelurile de acid ascorbic in sange, ceea ce poate fi problematic in cazul insuficientei renale.

Sensibilitate sau alergie la vitamina C: Unii oameni pot prezenta sensibilitate sau alergie la vitamina C. Aceste reactii pot varia de la manifestari usoare, cum ar fi iritatii ale pielii, pana la reactii alergice severe. In astfel de cazuri, administrarea intravenoasa cu vitamina C poate fi contraindicata.

Interactiuni medicamentoase: Vitamina C poate interactiona cu anumite medicamente, cum ar fi anticoagulantele, anumite medicamente pentru cancer si alte medicamente. Aceste interactiuni pot avea consecinte negative asupra eficacitatii tratamentului sau pot creste riscul de reactii adverse.

Echipa noastra de medici specialisti

Ca echipa specializata in administrarea terapiilor intravenoase, suntem capabili sa oferim beneficii semnificative pacientilor care necesita aceste terapii. Terapiile intravenoase pot fi eficiente in furnizarea nutrientilor esentiali si vitaminelor direct in sange, obtinandu-se astfel absorbtie rapida si eficienta.

Fiind specializati in acest domeniu, suntem pregatiti sa evaluam nevoile individuale ale pacientilor si sa realizam planuri de tratament personalizate. De asemenea, suntem familiarizati cu procedurile si tehnicile corecte pentru administrarea intravenoasa sigura si eficienta, precum si pentru monitorizarea pacientilor in timpul si dupa administrarea terapiei.


Intrebari frecvente despre PERFUZII/ INJECTII VITAMINA C

Perfuziile cu Vitamina C cresc rezistenta organismului la infectii, atat virale, cat si bacteriene, fiind ideala in sezonul rece sau in perioadele de intensa circulatie a virusurilor. De asemenea, e un excelent antioxidant si detoxifiant al organismului, avand un rol cheie in prevenirea degradarii celulare. Antioxidantii sunt arma de aparare a corpului impotriva efectelor devastatoare ale radicalilor liberi si sunt considerati antidotul imbatranirii premature.

Tot vitamina C ajuta la absorbtia fierului, previne tromboza, creste vitalitatea. Este indicata in special fumatorilor, varstnicilor, femeilor insarcinate sau celor care alapteaza; ajuta in boli infectioase, in sistem imunitar compromis, in malnutritie sau diete dezechilibrate, in afectiuni cardiovasculare, diabet, hepatita, astm, artrita, osteoporoza, migrene, depresie sau oboseala cronica.

O sesiune de perfuzie cu vitamina C implica administrarea intravenoasa a vitaminei C intr-un mediu medical, sub supravegherea unui profesionist medical calificat. Iata cum se desfasoara in mod general o sesiune de perfuzie cu vitamina C:

1. Evaluarea medicala: Inainte de a incepe perfuzia cu vitamina C, medicul va efectua o evaluare medicala pentru a determina eligibilitatea pacientului si pentru a identifica eventualele contraindicatii sau riscuri asociate.

2. Pregatirea solutiei: Medicul sau asistentul medical va pregati solutia intravenoasa care contine vitamina C. Vitamina C este adesea combinata cu un lichid de perfuzie, cum ar fi aditia de bicarbonat de sodiu / solutie Ringer, pentru a dilua vitamina C la o concentratie adecvata.

3. Accesul venos: Se va efectua o venopunctie pentru a obtine accesul venos. De obicei, se va folosi o canula sau un cateter intravenos pentru a introduce acul intr-o vena, de obicei intr-o vena de pe brat.

4. Administrarea perfuziei: Dupa stabilirea accesului venos, solutia cu vitamina C va fi conectata la sistemul de perfuzie si va fi administrata treptat in vena pacientului. Aceasta se va realiza sub supravegherea atenta a personalului medical, care va regla viteza de administrare in functie de nevoile individuale ale pacientului.

5. Monitorizarea si observatia: Pe durata perfuziei, personalul medical va monitoriza pacientul pentru a se asigura ca nu apar reactii adverse sau complicatii. Monitorizarea poate include verificarea tensiunii arteriale, pulsului, respiratiei si semnelor vitale ale pacientului.

6. Finalizarea si ingrijirea post-perfuzie: Dupa terminarea perfuziei, acul sau cateterul intravenos va fi indepartat, iar zona de venopunctie poate fi acoperita cu un pansament steril. Pacientul va fi supravegheat pentru a observa eventualele reactii sau efecte secundare dupa perfuzie.

Este important sa mentionati ca detaliile specifice ale unei sesiuni de perfuzie cu vitamina C pot varia in functie de protocoalele medicale si de nevoile individuale ale pacientului. 

Desi perfuziile cu vitamina C sunt considerate in general sigure, pot exista anumite riscuri si efecte secundare asociate cu aceasta terapie. Este important sa va consultati intotdeauna cu medicul dumneavoastra inainte de a incepe orice tratament cu vitamina C intravenosa. Iata cateva riscuri si efecte secundare posibile:

Reactii alergice: Ocazional, unele persoane pot dezvolta reactii alergice la vitamina C administrata intravenos. Aceste reactii pot varia de la manifestari usoare, cum ar fi iritatii ale pielii sau mancarime, pana la reactii alergice severe, cum ar fi dificultati de respiratie sau soc anafilactic. Este important sa raportati orice simptom nou sau neobisnuit medicului dumneavoastra in timpul perfuziei.

Interactiuni medicamentoase: Vitamina C poate interactiona cu anumite medicamente, cum ar fi anticoagulantele (medicamente pentru subtierea sangelui). Administrarea intravenoasa cu vitamina C poate influenta efectele acestor medicamente, crescand sau scazand eficacitatea lor. Este important sa informati medicul despre toate medicamentele pe care le luati inainte de a incepe terapia cu vitamina C intravenoasa.

Probleme legate de accesul venos: Unele persoane pot experimenta disconfort sau complicatii legate de venopunctie sau de utilizarea cateterului intravenos, cum ar fi sangerare, infectie, inflamatie sau formarea cheagurilor de sange.

Durata unei sesiuni de perfuzie cu vitamina C poate varia in functie de mai multi factori, inclusiv doza administrata, viteza de perfuzie si nevoile individuale ale pacientului. In general, o sesiune de perfuzie cu vitamina C poate dura intre 10-30 de minute. Durata exacta va fi stabilita de medicul dumneavoastra, in functie de protocolul de tratament si de nevoile specifice ale pacientului.

Rezerva acest serviciu

Afla mai multe despre competenta ta imunitara. Autovalueaza-ti sistemul imunitar raspunzand la cateva intrebari pe care ti l-am pregatit impreuna cu echipa noastra de medici.
Test autoevaluare imunitara
Ce spun pacientii nostri despre serviciile Quantica720°