PERFUZII / INJECTII ZINC

Perfuziile cu zinc reprezinta administrarea intravenoasa a acestui mineral esential in organism pentru a suplimenta nivelul sau in sange. Zincul este un element crucial pentru sanatate, avand multiple functii in organism, inclusiv sustinerea sistemului imunitar, sinteza proteinelor si a ADN-ului, vindecarea ranilor si diviziunea celulara.

Pret:  100 RON +TVA, (1 fiola - 10 mcg Zinc)

Oferta speciala 1: 16% REDUCERE pentru pachet de 5 terapii IV/IM 

Oferta speciala 2: 25% REDUCERE pentru 5 vitamine/ minerale intr-o singura administrare

Aceste perfuzii sunt utilizate in cazurile in care exista o deficienta de zinc sau in anumite afectiuni care necesita o crestere temporara a nivelului acestui mineral. De asemenea, pot fi folosite in situatii de urgenta, in cazul arsurilor grave sau a altor rani extinse, pentru a sprijini procesul de vindecare.

Ce este Zincul?


Zincul este un mineral esential pentru sanatatea organismului, cu un rol crucial in functionarea sistemului imunitar, sinteza proteinelor si a ADN-ului, vindecarea ranilor si diviziunea celulara.


Cum functioneaza perfuziile cu Zinc?

Perfuziile cu zinc functioneaza prin administrarea intravenoasa a acestui mineral esential in organism, cu solutii sterile continand zinc, care sunt introduse in sistemul vascular al pacientului printr-un cateter. Dupa administrare, zincul este distribuit in circulatia sangvina si ajunge la diverse tesuturi si organe, exercitandu-si multiple functii vitale, precum sustinerea sistemului imunitar, sinteza proteinelor, diviziunea celulara si regenerarea tesuturilor. In timpul perfuziei, pacientul este monitorizat pentru a observa orice reactii adverse sau semne de intoleranta. Administrarea de zinc prin perfuzii este indicata in cazuri specifice si trebuie efectuata sub supravegherea atenta a unui medic sau a personalului medical specializat, luand in considerare evaluarea individuala a starii de sanatate a pacientului si nevoile terapeutice.
Administrarea zincului prin perfuzii intravenoase permite acestuia sa fie rapid distribuit in organism si sa ajunga la celule si tesuturi intr-un timp mai scurt decat prin administrarea orala. Astfel, beneficiile sale pot fi obtinute mai rapid in cazurile in care este necesara o interventie imediata.

Beneficiile injectiilor cu Zinc


 Zincul si sistemul imunitar


Zincul joaca un rol crucial in functionarea sistemului imunitar. Acest mineral esential este implicat intr-o serie de procese imunitare care sustin capacitatea organismului de a se apara impotriva infectiilor si de a mentine sanatatea generala. Iata cum zincul influenteaza sistemul imunitar:

Functionarea celulelor imunitare: Zincul este necesar pentru dezvoltarea si functionarea adecvata a celulelor imunitare, inclusiv a limfocitelor T si B, fagocitelor si celulelor ucigase naturale (NK). Aceste celule sunt responsabile de recunoasterea si eliminarea agentilor patogeni, cum ar fi bacteriile, virusurile sau celulele infectate cu virusuri.

Productia de anticorpi: Zincul sprijina productia de anticorpi, proteinele specializate care se ataseaza si distrug agentii patogeni. Prin sustinerea productiei de anticorpi, zincul ajuta la cresterea raspunsului imun al organismului la infectii.

Functionarea barierelor imunitare: Zincul este implicat in mentinerea integritatii barierelor imunitare, cum ar fi mucoasa tractului respirator si al celui gastrointestinal. Aceste bariere constituie prima linie de aparare impotriva agentilor patogeni, ajutand la prevenirea intrarii lor in organism.

Inflamarea si raspunsul inflamator: Zincul regleaza procesele inflamatorii din organism, contribuind la mentinerea unui raspuns inflamator echilibrat. Inflamatia este un raspuns natural al sistemului imunitar la infectii, dar in exces poate fi daunatoare.

Antioxidant: Zincul are proprietati antioxidante, ceea ce inseamna ca ajuta la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ, prevenind deteriorarea celulara si sustinand sanatatea generala.

Zincul si sinteza de ADN


Zincul are un rol esential in procesul de sinteza a ADN-ului (acid dezoxiribonucleic), materialul genetic al celulelor. Acest proces este crucial pentru diviziunea celulara si transmiterea informatiilor genetice catre celulele fiice in timpul procesului de multiplicare celulara.

Mecanismul prin care zincul contribuie la sinteza de ADN este prin actiunea sa ca cofactor pentru enzimele implicate in replicarea si repararea ADN-ului. Cofactorii sunt molecule sau ioni care ajuta la activitatea enzimelor, facilitand astfel reactiile chimice necesare in procesele celulare.

In ce cazuri se recomanda perfuziile cu Zinc?


Perfuziile cu zinc pot fi recomandate in mai multe cazuri medicale, mai ales atunci cand exista o deficienta semnificativa de zinc in organism sau in anumite afectiuni care necesita o crestere temporara a nivelului acestui mineral. Iata cateva situatii in care se pot recomanda perfuziile cu zinc:

Deficienta de zinc: Daca analizele releva ca nivelul de zinc din organism este sub valorile normale, medicul poate recomanda perfuzii cu zinc pentru a suplimenta aceasta deficienta si a readuce nivelul sau in limitele normale.

Afectiuni gastro-intestinale: Anumite afectiuni gastro-intestinale, cum ar fi boala celiaca, boala Crohn sau sindromul de malabsorbtie, pot duce la o absortie deficitara de zinc din alimente. In astfel de cazuri, perfuziile cu zinc pot fi utilizate pentru a asigura aportul adecvat al acestui mineral.

Arsuri grave sau rani extinse: Persoanele care sufera de arsuri grave sau rani extinse pot avea nevoie de o cantitate crescuta de zinc pentru a sustine procesul de vindecare. Perfuziile cu zinc pot fi administrate pentru a sprijini recuperarea si regenerarea tesuturilor afectate.

Afectiuni ale sistemului imunitar: Unele afectiuni ale sistemului imunitar pot beneficia de aport suplimentar de zinc pentru a spori functionarea acestuia si a sustine lupta impotriva infectiilor.

Terapie adjuvanta in diverse afectiuni: Perfuziile cu zinc pot fi utilizate ca terapie adjuvanta in anumite afectiuni, cum ar fi infectiile severe, sepsisul, anumite forme de diaree, malnutritia severa si altele.

Contraindicatii pentru perfuziile cu Zinc


Chiar daca zincul este un mineral esential, administrarea sa trebuie sa fie supravegheata si dozata corespunzator, deoarece o cantitate excesiva de zinc poate fi toxica. Perfuziile cu zinc ar trebui evitate in urmatoarele situatii:
Hipersensibilitate la zinc sau la alte componente din solutia de perfuzie
Boala renala severa
Diverse afectiuni in care aportul crescut de zinc ar putea fi daunator

Echipa noastra de medici


Echipa noastra de medici specialisti este inzestrata cu expertiza profunda in administrarea perfuziilor intravenoase, oferind astfel servicii de inalta calitate pentru pacientii nostri. Fiecare membru al echipei noastre are experienta bogata si cunostinte solide in domeniul medical, asigurand o abordare precisa si profesionista in orice situatie.


Intrebari frecvente despre PERFUZII / INJECTII ZINC

Tratamentul cu zinc poate fi recomandat in urmatoarele situatii:
Deficienta de zinc: Cand nivelul de zinc din organism este scazut, tratamentul cu zinc poate fi administrat pentru a corecta deficienta si a restabili nivelurile normale ale acestui mineral esential.

Susceptibilitate crescuta la infectii: In cazurile in care sistemul imunitar este slabit si pacientul este mai predispus la infectii frecvente, tratamentul cu zinc poate fi recomandat pentru a sprijini functionarea acestuia.

Rani si vindecare: Pentru persoanele care sufera de rani extinse, arsuri grave sau interventii chirurgicale majore, administrarea de zinc poate fi benefica pentru a promova vindecarea si regenerarea tesuturilor.

Afectiuni gastro-intestinale: Anumite afectiuni gastro-intestinale, cum ar fi boala celiaca sau boala Crohn, pot afecta absorbtia zincului din alimente, fapt ce poate necesita suplimentare cu zinc.

Afectiuni cutanate: In unele afectiuni cutanate, cum ar fi acnee sau eczeme, tratamentul cu zinc poate fi utilizat pentru a ameliora simptomele si pentru a imbunatati sanatatea pielii.
 

Zink Injekt reprezinta forma injectabila a zincului si este administrat prin perfuzie intravenoasa. O solutie sterila care contine zinc, sub forma de saruri de zinc (cum ar fi clorura de zinc sau sulfatul de zinc), este introdusa in sistemul vascular al pacientului printr-un cateter sau ac plasat intr-o vena.
 

Durata unei sesiuni de perfuzii cu zinc poate varia in functie de doza prescrisa de medic si de nevoile individuale ale pacientului. De obicei, perfuziile cu zinc pot dura intre cateva minute si cateva ore, in functie de ritmul de administrare si de obiectivele terapeutice.

Zincul aduce numeroase beneficii sanatatii, printre care se numara:
Sprijinirea sistemului imunitar: Zincul sustine functionarea normala a sistemului imunitar si ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor.

Vindecarea ranilor: Zincul este implicat in procesul de vindecare a ranilor si promoveaza regenerarea tesuturilor.

Sinteza de proteine si ADN: Zincul are un rol esential in sinteza proteinelor si a ADN-ului, procese vitale pentru functionarea celulelor si a organismului.

Functionarea cognitiva: Zincul joaca un rol important in sanatatea creierului si in functionarea cognitiva normala.

Proprietati antioxidante: Zincul are proprietati antioxidante, contribuind la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ si a deteriorarii celulare.
 

Rezerva acest serviciu

Afla mai multe despre competenta ta imunitara. Autovalueaza-ti sistemul imunitar raspunzand la cateva intrebari pe care ti l-am pregatit impreuna cu echipa noastra de medici.
Test autoevaluare imunitara
Ce spun pacientii nostri despre serviciile Quantica720°