PERFUZII / INJECTII BOSWELIA

Boswelia este un extract de rasina obtinut din copacul Boswelia, folosit in mod obisnuit in medicina traditionala pentru potentialele sale proprietati antiinflamatorii si de ameliorare a durerii. 

Pret: 1700 RON (+19% TVA) - 5 gr Boswelia

Oferta speciala 1: 16% REDUCERE pentru pachet de 5 terapii IV/IM 

Oferta speciala 2: 25% REDUCERE pentru 5 vitamine/ minerale intr-o singura administrare

Ce sunt injectiile cu Boswelia?

Boswellia, cunoscuta si sub denumirea de tamaie indiana, este un extract herbal obtinut din copacul Boswellia serrata.

Rasina realizata din extractul de boswellia a fost folosita de secole in medicina traditionala asiatica si africana. Aceasta trateaza afectiuni inflamatorii cronice, precum si alte conditii de sanatate. 

Beneficiile injectiilor cu Boswelia

Studiile arata ca boswellia poate reduce inflamatia si poate fi utila in tratarea urmatoarelor afectiuni:

-osteoartrita (OA)
-artrita reumatoida (RA)
-astm
-boala inflamatorie intestinala (IBD)
-cancer prostata
-cancer pancreatic
-cancer de san
-celule maligne de leucemie 
-tumori cerebrale

Deoarece boswelia are efecte antiinflamatorii eficiente, poate fi un analgezic eficient si ar putea preveni pierderea cartilajului. Unele studii au constatat ca poate fi chiar utila in tratarea anumitor tipuri de cancer, cum ar fi leucemia si cancerul de san.
 

Indicatii pentru injectiile cu Boswelia


Cercetarile indica faptul ca acidul boswelic poate preveni formarea de leucotriene in organism. Leucotrienele sunt molecule identificate ca factori declansatori ai inflamatiei. Acestea pot declansa simptomele de astm.

Rasina de Boswelia contine 4 acizi ce contribuie la proprietatile sale antiinflamatorii. Acesti acizi inhiba enzima 5-lipoxygenaza (5-LO), responsabila de productia de leucotriene. Acidul AKB Aeste considerat cel mai potent dintre cei patru acizi boswelici. Totusi, alte cercetari sugereaza ca alti acizi boswelici sunt responsabili pentru proprietatile antiinflamatorii ale plantei.

Boswelia se recomanda:

In privinta osteoartritei


Multe studii privind efectul Boswellia asupra osteoartritei au constatat ca este eficienta in tratamentul durerii si inflamatiei asociate cu aceasta afectiune.

Un studiu din 2003 publicat in jurnalul Phytomedicine a descoperit ca toate cele 30 de persoane cu dureri de genunchi din cauza osteoartritei care au primit Boswellia au raportat o scadere a durerii la nivelul genunchiului. De asemenea, au observat o imbunatatire a flexiei genunchiului si a distantei pe care o puteau parcurge.

Un alt studiu a constatat faptul ca acesta crestere a dozei de extract imbogatit de Boswella a dus la o imbunatatire a capacitatii fizice. Dupa 90 de zile de utilizare a produsului cu Boswelia, durerea in genunchi cauzata de osteoartritei a scazut in comparatie cu o doza mai mica. De asemenea, s-a observat o reducere a nivelurilor unei enzime care degradeaza cartilajul.

In privinta artritei reumatoide 


Studiile privind utilitatea Boswelia in tratamentul artritei reumatoide au constatat ca Boswelia ajuta la reducerea umflaturilor articulare asociate cu artrita reumatoida. Unele cercetari sugereaza ca Boswellia ar putea interveni in procesul autoimun, ceea ce ar face-o o terapie eficienta pentru artrita reumatoida. Cercetarile ulterioare sustin proprietatile eficiente antiinflamatorii si de echilibrare a sistemului imunitar.

In privinta bolilor inflamatorii intestinale


Datorita proprietatilor sale antiinflamatorii, Boswelia poate fi eficienta in tratarea bolilor inflamatorii intestinale, precum boala Crohn si colita ulcerativa.

Mai multe studii au descoperit ca planta poate fi eficienta si in tratarea colitei ulcerative. Inca abia incepem sa intelegem cum efectele sale antiinflamatorii si de echilibrare a sistemului imunitar pot ameliora starea inflamata a intestinului.

In cazul astmului


Boswellia poate juca un rol in reducerea productiei de leucotriene, care determina contractarea muschilor bronsici. Un studiu din 1998 privind efectul plantei asupra astmului bronsic a aratat ca persoanele care au luat Boswellia au experimentat scaderea simptomelor si indicatorilor de astm. Acest lucru indica faptul ca planta poate juca un rol important in tratarea astmului bronsic. Cercetarile continua si au demonstrat ca proprietatile pozitive de echilibrare a sistemului imunitar ale Boswellia pot ajuta la atenuarea reactiei exagerate la alergenii din mediu care apare in astm.

In ceea ce priveste cancerul


S-a demonstrat ca acizii boswellici, care se gasesc in uleiul de tamaie, suprima progresia cancerului pancreatic si de prostata. De asemenea, pot provoca apoptoza, care reprezinta distrugerea celulelor canceroase. Exista o serie de alte proprietati ale tamaiei, inclusiv proprietatile sale antiinflamatorii. Acizii boswelici actioneaza in mai multe moduri care pot inhiba cresterea cancerului si s-a constatat ca acizii boswelici pot preveni actiunea negativa a anumitor enzime asupra ADN-ului.

De asemenea, studiile au aratat ca Boswellia poate lupta impotriva celulelor avansate de cancer de san si poate limita raspandirea celulelor maligne de leucemie si tumori cerebrale. Un alt studiu a aratat ca acizii boswelici sunt eficienti in suprimarea invaziei celulelor de cancer pancreatic.  

Echipa noastra de medici specialisti

Echipa noastra de medici specialisti are o vasta experienta in administrarea tratamentelor intravenoase si intramusculare. Acesti specialisti sunt bine pregatiti si calificati in domeniul administrarii terapiilor medicale prin aceste metode.

Echipa noastra de medici specialisti este dedicata asigurarii unei ingrijiri de inalta calitate si personalizate pentru fiecare pacient. Acestia urmeaza cele mai recente protocoale si ghiduri medicale in domeniul administrarii tratamentelor intravenoase si intramusculare, asigurand astfel siguranta si eficacitatea acestor proceduri.


 


Intrebari frecvente despre PERFUZII / INJECTII BOSWELIA

Boswelia este un extract din plante obtinute din scoarta arborelui boswellia. Este cunoscuta si sub numele de tamaie. Rasina (substanta lipicioasa gasita in copaci si plante) este folosita pentru a face un extract.

Rasina Boswella este utilizata in medicina ayurvedica (traditionala indiana).

Boswellia este utilizat pentru:

-osteoartrita (OA)
-artrita reumatoida (RA)
-astm
-boala inflamatorie intestinala (IBD)
-ajuta la reducerea edemului cerebral fluid (umflarea creierului) dupa radioterapie, la pacientii cu tumori cerebrale
-ajuta la reducerea leziunilor pielii datorate radioterapiei, la pacientii cu cancer de san

O sesiune de perfuzie cu Boswelia se desfasoara intr-o unitate medicala sub supravegherea personalului medical specializat. Procedura implica urmatorii pasi generali:
Evaluare prealabila: Medicul va efectua o evaluare prealabila pentru a determina nevoia de fier intravenos si pentru a evalua starea generala de sanatate a pacientului.

Pregatirea pacientului: Pacientul va fi pregatit pentru procedura.

Administrarea perfuziei: Solutia de Boswelia va fi administrata incet si treptat in vena prin intermediul liniei intravenoase conform indicatiilor medicului. Personalul medical va monitoriza pacientul pe durata perfuziei.

Monitorizarea post-administrare: Dupa administrarea perfuziei, pacientul va fi monitorizat pentru a detecta orice reactii adverse sau efecte secundare posibile.

Este important sa consultati medicul dumneavoastra pentru informatii specifice cu privire la procedura de perfuzie cu Boswelia, deoarece aceasta poate varia in functie de nevoile si recomandarile individuale.

Efectele secundare ale utilizarii boswelliei pot include:

Reactii alergice ale pielii

Rezerva acest serviciu

Afla mai multe despre competenta ta imunitara. Autovalueaza-ti sistemul imunitar raspunzand la cateva intrebari pe care ti l-am pregatit impreuna cu echipa noastra de medici.
Test autoevaluare imunitara
Ce spun pacientii nostri despre serviciile Quantica720°