PSIHOTERAPIE PACIENTI ONCOLOGI

PSIHOTERAPIE PACIENTI ONCOLOGI

Lupta cu un cancer nu trebuie niciodata dusa de unul singur. Se duce in echipa: pe de-o parte actioneaza medicii, cu tratamentul specific bolii (chimioterapie, radioterapie), iar pe de alta parte bolnavul trebuie sa aiba sustinerea familiei, care sa-l sprijine emotional, sa-i ridice moralul. Atunci cand cei dragi nu reusesc, e absolut necesar sa se apeleze la ajutor de specialitate. Tulburarile depresive apar frecvent la pacientii oncologici si impun imperativ interventia unui psihoterapeut.

Durata: 50 Min

Pret: 240 RON

Pret pachet - 6 sedinte: 1250 RON 

Depresia, periculoasa pentru bolnavul de cancer

Pentru multi, cancerul este egal cu o condamnare la moarte. Odata pus diagnosticul, incepe o disperata si epuizanta lupta pentru supravietuire. Putini sunt cei care realizeaza cat de importanta e sanatatea emotionala si ce impact enorm poate avea psihicul in aceasta confruntare. Pe langa suferinta fizica pe care o indura pacientul oncologic, in decursul tratamentului, teama, stresul, depresia ii pot slabi si mai mult organismul care are nevoie, mai mult ca niciodata, sa lupte cu boala. Un moral ridicat ajuta enorm. Contribuie la controlul trairilor negative in fiecare dintre fazele prin care trece: negare, furie, depresie, negociere si acceptare. In faza de negare, optimismul il ajuta sa accepte diagnosticul. In faza de furie, ii intareste dorinta de a trai. In faza de depresie il ajuta sa invinga oboseala psihica, iar pe finalul tratamentului, in faza de remisie, ajuta pacientul sa domine indoielile cu privire la eficienta tratamentului.

Cum ajuta psihoterapia?

Sedintele de psihoterapie ar trebuie sa se desfasoare in paralel cu tratamentul oncologic. Ele „vindeca” pe plan emotional, ridica moralul, dau putere, mentin speranta bolnavilor, ba chiar imbunatatesc raspunsul la tratamentul oncologic. De la caz la caz, sedintele sunt centrate pe compasiune, pe sustinere, ori pe controlul durerii acute si a stresului provocate de chimioterapie. Se folosesc diverse metode, de la tehnici de relaxare, meditatie, discutii, terapia prin scris, pana la hipnoza.

Membrii familiei ar trebui si ei implicati in sedinte de terapie atat pentru a sti cum sa se poarte acasa cu pacientul oncologic, cat si pentru ca ei insisi pot avea nevoie de sprijin. Cancerul este o boala care macina bolnavul, erodeaza relatii, seamana multa durere in sufletele celor din jur si schimba vieti. Dar, printr-un efort comun, putem trece cu totii bine prin aceasta incercare. Psihoterapeutul va va fi alaturi in tot acest proces.

Rezerva acest serviciu

Afla mai multe despre competenta ta imunitara. Autovalueaza-ti sistemul imunitar raspunzand la cateva intrebari pe care ti l-am pregatit impreuna cu echipa noastra de medici.
Test autoevaluare imunitara
Ce spun pacientii nostri despre serviciile Quantica720°