SCREENING TOXICOLOGIE – ANALIZE DE SANGE

Un screening de toxicologie este un test care determina cantitatea aproximativa si tipul de substante nocive din organism. Analizele medicale de laborator, vin in completarea acestui serviciu si sunt un ansamblul de procedee, mai mult sau mai putin complexe, care furnizeaza informatii asupra starii noastre de sanatate.

Preturile sunt disponibile la receptie.

Screening toxicologie

Screeningul toxicologic se poate face destul de repede. Testul se face cel mai adesea folosind o probă de urină sau sânge. În unele cazuri, poate fi folosită o probă de salivă sau păr. Rezultatele pot arăta prezența unui anumit medicament sau a unei varietăți de medicamente simultan. Pot fi necesare teste suplimentare pentru a determina cantitatea exactă a unui anumit medicament din organism și pentru a confirma rezultatele. Toate tipurile de probe sunt trimise la un laborator pentru analiză.

Rezultatele unui screening toxicologic sunt de obicei pozitive sau negative. Un rezultat pozitiv al testului inseamna ca un medicament sau mai multe medicamente, virusuri, bacterii sau metale grele sunt prezente in organism. Odata ce medicul dumneavoastra identifica prezenta acestora prin screening, se poate face un test mai specific care poate arata exact cantitatea din organism. Se pot folosi si analizele facute de pacienti in alte laboratoare.

Analize de laborator

Clinica Quantica720° in parteneriat cu MedLife va propunere un set complet de analize de laborator. Analizele de sange reprezinta o modalitate foarte buna atat pentru medic, cat si pentru pacient de a evalua starea de sanatate a organismului sau evolutia unei stari patologice deoarece compozitia sangelui reflecta starea de sanatate.

Iar, pacientii care au nevoie de analize recente de laborator, le pot face tot in cadrul clinicii noastre, care asigura acest serviciu in parteneriat cu Medlife. Se pot realiza si testari TR-PCR, teste de anticorpi, analize de urina, de sange, toate la pretul listat de Medlife. Avantajele de a recolta in cadrul clinicii noastre sunt atat economisirea timpului, cat si rapiditatea: majoritatea analizelor de laborator sunt gata in maximum 24 de ore.

In interpretarea analizelor de sange, medicul tine seama de doua aspecte: raportarea la valorile normale stabilite statistic si contextul existent. De aceea, in functie de varsta, sexul si istoricul sanatatii pacientului, concluziile pot fi diferite.

In cadrul analizelor de sange, exista 2 categorii: analize de rutina sau uzuale pe care trebuie sa le realizam in fiecare an si analize de investigatie, la cerere in cazul in care exista simptome pentru a depista anumite afectiuni din timp. 

Rezerva acest serviciu

Afla mai multe despre competenta ta imunitara. Autovalueaza-ti sistemul imunitar raspunzand la cateva intrebari pe care ti l-am pregatit impreuna cu echipa noastra de medici.
Test autoevaluare imunitara
Ce spun pacientii nostri despre serviciile Quantica720°