TERAPIA PENTRU REDUCEREA ATACURILOR DE PANICA

TERAPIA PENTRU REDUCEREA ATACURILOR DE PANICA

Atacul de panica se caracterizeaza prin episoade bruste de neliniste acuta sau de teama intense, care apar din senin, fara o cauza evidenta.

Durata: 90 Min. 

Pret: 530 RON


In timpul episoadelor de panica pot aparea urmatoarele simptome:
Dificultate de respiratie sau senzatia de strangulare
Palpitatii –batai puternice sau accelerate de inima
Ameteala, dezechilibru sau senzatia de lesin
Tremuraturi sau convulsii
Senzatia de sufocare transpiratie
Greata sau discomfort abdominal
Senzatia de ,,ireal”-depersonalizare
Fierbinteala sau fiori reci
Teama de a innebuni sau a-ti pierde controlul
Teama de a muri


Panica apare spontan, pe neasteptate. Poate fi un caz singular sau poate aparea in episoade repetitive, in mod neregulat , pana ajungi sa cauti un tratament . Persoanele cu atacuri de panica ajung sa faca diverse investigatii medicale, unde rezultatele sunt bune. Astfel ca medicii ajung sa recunoasca atacurile de panica. Ei sunt si cei care indruma catre psiholog persoana ce are atacurile de panica, pentru a putea beneficia de cel mai bun tratament.


Persoanele care trec prin atacurile de panica  pot invata  tehnici de relaxare si de control al panicii,  prin expunerea viscerala care are scop desensibilizarea fata de ceea ce provoaca panica. Pot invata cum sa isi schimbe viata si anumite aspecte ale personalitatii prin terapia expunerii  la realitatea virtuala, terapia in camp informational sau tehnici de neurofeedback.

Exista moduri diverse de a putea trata atacurile de panica si aceste moduri se combina pentru a avea cele mai bune si rapide rezultate: tehnicile de relaxare, terapia cognitiva, tehnici de neurofeedback, terapia expunerii la realitatea virtuala. Prin utilizarea acestor tehnici, se poate ajuta creierul sa invete cum sa gestioneze atacurile de panica si sa reduca intensitatea si frecventa acestora.

1. Tehnicile de relaxare - Acestea pot include diverse tehnici de relaxare, precum respiratia profunda, meditatia, yoga, progresivul de relaxare musculara si alte tehnici de reducere a stresului. Prin utilizarea acestor tehnici, pacientii pot invata cum sa reduca nivelul de tensiune si stres din corp, ceea ce poate ajuta la reducerea anxietatii si la prevenirea atacurilor de panica.

2. Terapia cognitiva - Aceasta implica identificarea si schimbarea gandurilor si comportamentelor negative care contribuie la anxietate si atacurile de panica. Pacientii pot fi invatati sa identifice si sa combata gandurile negative care le provoaca frica sau anxietate, precum si sa invete cum sa gestioneze simptomele fizice ale atacurilor de panica.

3. Tehnici de neurofeedback - Acestea implica utilizarea tehnologiei pentru a masura si monitoriza activitatea cerebrala. Prin aceste tehnici, pacientii pot invata sa-si regleze propriile modele de activitate cerebrala, ceea ce poate ajuta la reducerea simptomelor anxietatii si a atacurilor de panica.

4. Terapia expunerii la realitatea virtuala - Aceasta terapie implica expunerea pacientului la situatii care ii provoaca anxietate, utilizand mediul controlat si sigur al realitatii virtuale. Prin utilizarea acestei tehnici, pacientii pot invata sa se obisnuiasca treptat cu situatiile care le provoaca frica si anxietate, ceea ce poate ajuta la reducerea frecventei si intensitatii atacurilor de panica.

In general, aceste tehnici pot fi combinate in cadrul unui plan de tratament individualizat, adaptat nevoilor si simptomelor fiecarui pacient in parte. O abordare integrata, care combina mai multe tehnici, poate fi cea mai eficienta in gestionarea si prevenirea atacurilor de panica.

Rezerva acest serviciu

Afla mai multe despre competenta ta imunitara. Autovalueaza-ti sistemul imunitar raspunzand la cateva intrebari pe care ti l-am pregatit impreuna cu echipa noastra de medici.
Test autoevaluare imunitara
Ce spun pacientii nostri despre serviciile Quantica720°