TERAPIE HHO® 720°- PURIFICAREA AVANSATA A SANGELUI

Ce este Terapia HHO®?

Terapia HHO® este o forma de terapie medicala inovatoare care implica trei etape distincte, fiind conceputa pentru a sprijini sanatatea si recuperarea pacientilor. Aceste etape sunt:

Hemoperfuzie: Prima faza a terapiei consta in hemoperfuzie, un proces in care sangele pacientului este directionat printr-un filtru special care il curata si il detoxifica. Acest filtru are capacitatea de a elimina eficient substante daunatoare in functie de dimensiunea moleculara. In acelasi timp, sangele este incalzit si imbogatit cu oxigen, contribuind la imbunatatirea calitatii acestuia.

Hipertermie: A doua etapa implica hipertermia, o tehnica terapeutica in care temperatura corpului pacientului este crescuta controlat. Aceasta crestere controlata a temperaturii corpului, numita si febra terapeutica, poate stimula sistemul imunitar si poate facilita procesele de vindecare si regenerare.

Oxigenare: Etapa finala consta in oxigenare, in care sangele, acum curatat si imbogatit, este furnizat cu un nivel sporit de oxigen. Aceasta oxigenare imbunatateste functia celulara si poate avea efecte benefice asupra sistemului imunitar si al altor procese de reparare si regenerare a organismului.

Terapia HHO® este utilizata in diverse conditii medicale, iar potentialele beneficii includ detoxifierea eficienta, stimularea circulatiei sanguine, sprijinirea sistemului imunitar si reducerea inflamatiei. 


Cum se foloseste hemoperfuzia in medicina conventionala?

Hemoperfuzia, o procedura medicala folosita in medicina conventionala, implica extragerea sangelui pacientului pentru a-l curata sau detoxifica si a-l reintroduce in organism. Aceasta tehnica gaseste diverse aplicatii, cum ar fi in tratamentul intoxicatiilor acute sau cronice, eliminand substantele toxice din sange. De asemenea, este folosita in gestionarea severa a insuficientei renale, contribuind la eliminarea substantelor acumulate in sange. Controlul nivelurilor critice ale unor substante precum potasiul sau ureea si eliminarea citokinelor in inflamatii severe reprezinta alte domenii in care hemoperfuzia aduce beneficii semnificative.

In plus, hemoperfuzia poate fi aplicata in tratamentul septicemiei, ajutand la eliminarea agentilor patogeni si toxinelor din sange pentru a controla infectia. Cu toate acestea, utilizarea acestei tehnici necesita o abordare individualizata si monitorizare atenta, luand in considerare afectiunea specifica a pacientului si obiectivele terapeutice.Hemoperfuzia, o procedura medicala folosita in medicina conventionala, implica extragerea sangelui pacientului pentru a-l curata sau detoxifica si a-l reintroduce in organism. Aceasta tehnica gaseste diverse aplicatii, cum ar fi in tratamentul intoxicatiilor acute sau cronice, eliminand substantele toxice din sange. 

In plus, hemoperfuzia poate fi aplicata in tratamentul septicemiei, ajutand la eliminarea agentilor patogeni si toxinelor din sange pentru a controla infectia. Cu toate acestea, utilizarea acestei tehnici necesita o abordare individualizata si monitorizare atenta, luand in considerare afectiunea specifica a pacientului si obiectivele terapeutice.


Supradoze

Tratamentul pentru supradoza depinde de substanta ingerata si de simptomele pacientului. In general, se pot utiliza proceduri precum aspiratia gastrica pentru eliminarea substantelor din stomac, administrarea de carbon activ pentru absorbtia toxinelor, antidoturi specifice pentru neutralizarea anumitor substante, iar in cazul unei supradoze de uree si potasiu, se poate recurge la dializa pentru eliminarea excesului din sange sau la medicamente pentru reglarea nivelurilor sanguine.


Cazuri de persoane otravite

Cazurile de persoane otravite pot implica o varietate de substante si circumstante. Otravirea poate sa apara prin ingestia, inhalarea, absortia sau injectarea unei substante toxice, iar simptomele variaza in functie de substanta implicata si de cantitatea ingerata. Cateva exemple de substante care pot cauza otravire includ medicamentele, substantele chimice casnice, substantele industriale, plantele toxice si chiar substante naturale in anumite conditii.

Simptomele otravirii pot include greata, varsaturi, diaree, ameteli, confuzie, dificultati de respiratie si chiar pierderea constientei.


Eliminarea supra-concentratiilor de uree si potasiu din sange

Eliminarea concentratiilor crescute de uree si potasiu din sange poate fi gestionata printr-o varietate de metode. Un abordaj comun implica utilizarea dializei, fie hemodializa, fie dializa peritoneala, pentru a filtra excesul de substante toxice. In plus, administrarea de medicamente, precum diureticele pentru eliminarea excesului de potasiu prin urina, si tratamentul cauzei subiacente a nivelelor crescute pot contribui la normalizarea parametrilor sanguini. De asemenea, restrictia alimentara, cu accent pe controlul aportului de potasiu si proteine, poate fi o componenta importanta a gestionarii acestei probleme. 


Care sunt pasii procesului de perfuzie Hemo-Hiper-Oxigenata (HHO®)

Procesul de perfuzie Hemo-Hiper-Oxigenata (HHO®) consta intr-o serie de pasi care includ hemoperfuzie, oxigenare si hipertermie.


Hemoperfuzie

Acest prim pas implica filtrarea avansata a sangelui. Hemoperfuzia este un procedeu prin care sangele este extras din corp, trecut printr-un sistem de filtrare avansata pentru a inlatura substante toxice sau alte impuritati, si apoi reintrodus in organism. Aceasta are scopul de a imbunatati calitatea sangelui prin eliminarea substantelor nocive.


Hipertermie

Pasul urmator este hipertermia, care reprezinta incalzirea controlata a sangelui. Aceasta poate fi realizata prin diverse metode, cum ar fi utilizarea unor dispozitive speciale sau sisteme de control al temperaturii pentru a ridica temperatura sangelui la niveluri controlate. Hipertermia poate avea beneficii potentiale in diverse contexte medicale, inclusiv in tratamentul cancerului, deoarece poate afecta in mod selectiv celulele anormale sau canceroase.


Oxigenarea

Ultimul pas al procesului HHO® implica oxigenarea, in care sangele curatat este imbogatit cu oxigen. Acest proces se poate realiza prin intermediul unui dispozitiv special care furnizeaza sangele cu concentratii ridicate de oxigen, crescand astfel nivelurile de oxigen din sange. Oxigenarea imbunatateste aportul de oxigen catre tesuturi si organe, avand potentialul de a sprijini procesele de vindecare.


Care este diferenta dintre afereza normala si HHO®

Afereza si HHO® (Hemo-Hiper-Oxigenare) sunt doua proceduri distincte utilizate in domeniul medical, cu scopuri diferite. Iata principalele diferente dintre cele doua:

Afereza:

- Scop: Afereza este un proces de separare a componentelor sangelui, astfel incat sa poata fi inlaturate sau prelucrate individual. Scopul principal este de a indeparta anumite componente nedorite sau de a colecta o anumita substanta din sange, cum ar fi plasma, celule sanguine sau trombocite.


- Procedura: Sangele este extras din organism printr-o vena, iar componentele dorite sau necesare sunt separate printr-un dispozitiv special numit separator de afereza. Componentele nefolositoare sau excesive sunt returnate pacientului, iar celulele sau substantele necesare sunt pastrate sau utilizate in scopuri medicale.


HHO® (Hemo-Hiper-Oxigenare):

- Scop: HHO® este o terapie care consta in trei etape: hemoperfuzie (filtrarea avansata a sangelui), oxigenare (imbogatirea sangelui cu oxigen) si hipertermie (incalzirea controlata a sangelui). Scopul sau principal poate varia, dar poate include imbunatatirea calitatii sangelui prin eliminarea toxinelor, sustinerea proceselor de vindecare si, in anumite contexte, ajutorul in tratamentul unor afectiuni medicale specifice.


- Procedura: HHO® presupune prelevarea de sange, trecerea acestuia printr-un sistem de filtrare avansata, oxigenarea sangelui si, in cele din urma, incalzirea controlata a acestuia. Acest proces are potentialul de a imbunatati functiile biologice ale sangelui si poate fi utilizat intr-o gama variata de contexte medicale.


Indicatii terapeutice ale Terapiei HHO®

Terapia HHO® este o optiune terapeutica versatila, abordand o gama extinsa de afectiuni si conditii medicale. De la recuperarea post-COVID si eliminarea metalelor grele din organism, pana la gestionarea bolilor autoimune, hepatice si pulmonare, aceasta terapie aduce beneficii potentiale intr-un spectru diversificat de domenii medicale. De asemenea, prin integrarea sa in planurile de tratament pentru cancer sau in gestionarea bolilor renale si reumatice, Terapia HHO® evidentiaza potentialul sau de a sprijini procesele de recuperare, a ameliora simptomele si a imbunatati calitatea vietii pacientilor.

Acesta abordare terapeutica se bazeaza pe o gama complexa de proceduri, de la hemoperfuzie si hipertermie controlata pana la oxigenare, creand o sinergie intre aceste etape pentru a obtine beneficii semnificative in tratarea diverselor afectiuni.


Recuperare Post-COVID

Recuperarea post-COVID este un proces complex, necesitand atentie atat la nivel fizic, cat si la cel mental. Dupa trecerea infectiei cu virusul SARS-CoV-2, este esential ca cei afectati sa acorde o atentie deosebita restabilirii capacitatii pulmonare si fizice. Odihna adecvata, alimentatia sanatoasa si reabilitarea fizica pot juca un rol crucial in acest sens. Un program de recuperare personalizat, elaborat impreuna cu profesionistii din domeniul sanatatii, poate contribui la refacerea organismului si la depasirea potentialelor complicatii asociate cu COVID-19. De asemenea, aplicarea protocolului HHO poate fi benefica in sprijinirea acestui proces, prin facilitarea oxigenarii si eliminarea toxinelor.


Eliminarea elementelor de Poluare, Metale Grele si Toxine de Mediu

Intr-o societate tot mai expusa la poluanti si substante toxice, eliminarea eficienta a acestora devine o preocupare majora pentru mentinerea sanatatii. Protocolul HHO®  este recomandat in tratarea contaminarii cu metale grele, cum ar fi plumbul, arsenicul sau cadmiul, oferind suport in eliminarea acestor substante din organism.


Boli Autoimune

Bolile autoimune reprezinta afectiuni complexe in care sistemul imunitar ataca propriile celule ale organismului. Tratamentul acestor boli necesita o abordare individualizata. Protocolul HHO, prin facilitarea proceselor de detoxifiere si sustinerea proceselor de vindecare, poate oferi beneficii aditionale in aceste situatii, imbunatatind starea generala de sanatate a pacientului. 


Scleroza Multipla

Scleroza multipla (SM) este o boala neurologica cronica in care sistemul imunitar ataca mielina, stratul protector al nervilor, provocand leziuni si perturband transmiterea semnalelor nervoase. Protocolul HHO® aduce beneficii in aceasta conditie prin hemoperfuzie, contribuind la eliminarea substantelor inflamatorii si toxinelor din sange, iar oxigenarea si hipertermia pot sustine procesele de vindecare a sistemului nervos.


Boala Crohn

Boala Crohn este o afectiune inflamatorie intestinala cronica, caracterizata prin inflamatie si ulceratii la nivelul tractului digestiv. Protocolul HHO® aduce beneficii prin hemoperfuzie, care ajuta la eliminarea substantelor inflamatorii si a toxinelor din sange, contribuind astfel la reducerea inflamatiei. Oxigenarea si hipertermia pot, de asemenea, sprijini procesele de vindecare a tesuturilor afectate.


Colita Ulcerativa

Colita ulcerativa este o alta forma de boala inflamatorie intestinala caracterizata prin inflamatie si ulceratii la nivelul mucoasei intestinale, provocand simptome precum diaree cu sange, dureri abdominale si oboseala. Protocolul HHO® poate fi benefic pentru pacientii cu colita ulcerativa, deoarece poate ajuta la reducerea inflamatiei si a stresului oxidativ, oferind o abordare holistica in gestionarea simptomelor si imbunatatirea calitatii vietii.


Tiroidita Hashimoto

Tiroidita Hashimoto este o boala autoimuna in care sistemul imunitar ataca tiroida, provocand inflamatie si scaderea functiei tiroidei. Aceasta poate determina simptome precum oboseala, crestere in greutate si sensibilitate la frig. Protocolul HHO® poate fi util in gestionarea acestei afectiuni, deoarece poate contribui la reducerea stresului oxidativ, oferind un suport aditional pentru functia tiroidiana si imbunatatirea simptomelor asociate.


Boala Lyme (Borelioza)

Boala Lyme este o infectie cauzata de bacteriile Borrelia burgdorferi, transmise de capuse. Aceasta poate determina simptome precum eruptii cutanate, febra si dureri articulare. Protocolul HHO® poate fi benefic in gestionarea bolii Lyme, deoarece poate sprijini sistemul imunitar in lupta impotriva infectiei ajutand la accelerarea procesului de vindecare si la gestionarea simptomelor.


Terapie adjuvanta in cancer

Protocolul HHO® poate servi ca terapie adjuvanta in cazul pacientilor cu cancer, contribuind la imbunatatirea raspunsului sistemului imunitar si la reducerea efectelor secundare ale tratamentelor conventionale precum chimioterapia si radioterapia. Hemoperfuzia, oxigenarea si hipertermia pot ajuta la detoxifierea organismului, la imbunatatirea functiei celulare si la sprijinirea procesului de vindecare.


Boli Hepatice

In ceea ce priveste aceste afectiuni, protocolul HHO® poate fi benefic prin imbunatatirea functiei organelor afectate, reducerea inflamatiei si a stresului oxidativ si sprijinirea proceselor de vindecare. Hemoperfuzia, oxigenarea si hipertermia pot contribui la detoxifierea organismului si la imbunatatirea calitatii vietii in cazul acestor conditii medicale complexe.


Boli Pulmonare (Sindromul respirator acut)

Sindromul Respirator Acut (ARDS) este o afectiune pulmonara grava, caracterizata prin inflamatie si umflarea severe a plamanilor, ceea ce poate duce la dificultati severe de respiratie. Protocolul HHO® poate avea un rol benefic in gestionarea ARDS, deoarece hemoperfuzia, oxigenarea si hipertermia pot contribui la reducerea inflamatiei, la imbunatatirea oxigenarii tesuturilor si la sustinerea functiei pulmonare, oferind un suport aditional in procesul de recuperare.


Boli Renale

Bolile renale, cum ar fi insuficienta renala, necesita gestionare atenta pentru a mentine functia renala si a preveni complicatiile. Protocolul HHO® poate fi benefic in cazul bolilor renale, deoarece hemoperfuzia, oxigenarea si hipertermia pot contribui la detoxifierea sangelui, la reducerea inflamatiei si la imbunatatirea functiei renale, oferind un suport suplimentar in tratamentul acestor afectiuni.


Septicemie

Septicemia este o infectie grava care poate duce la raspuns inflamator generalizat si disfunctie multipla de organe. Protocolul HHO® poate fi benefic in gestionarea septemiei, deoarece hemoperfuzia, oxigenarea si hipertermia pot contribui la reducerea incarcaturii microbiene in sange, la reducerea inflamatiei si la sprijinirea functiei organelor, avand potentialul de a imbunatati sansele de supravietuire.


Insuficienta Multipla de Organe

Insuficienta multipla de organe este o stare critica in care mai multe organe nu isi mai indeplinesc functiile corespunzatoare. Protocolul HHO® poate fi benefic in astfel de situatii, deoarece abordarea sa holistica prin hemoperfuzie, oxigenare si hipertermie poate contribui la reducerea inflamatiei si a stresului oxidativ, oferind o sansa suplimentara de recuperare a functiei organelor.


Expunerea la Metale Grele

Expunerea la metale grele, cum ar fi plumbul, mercurul sau cadmiul, poate avea efecte toxice asupra organismului. Protocolul HHO® poate fi benefic in detoxifierea organismului de metalele grele, deoarece hemoperfuzia, oxigenarea si hipertermia contribuie la eliminarea acestora din sange si la reducerea impactului lor asupra organelor si tesuturilor.


Boli Reumatice (Artrita, Artroza, Guta)

Bolile reumatice, inclusiv artrita, artroza si guta, implica adesea inflamatii articulare si disconfort persistent. Protocolul HHO® poate fi benefic in gestionarea acestor afectiuni, deoarece hemoperfuzia, oxigenarea si hipertermia contribuie la reducerea inflamatiei si la imbunatatirea mobilitatii articulare, oferind astfel un suport in gestionarea simptomelor si imbunatatirea calitatii vietii pentru cei afectati.


Procesul Terapiei HHO® la Quantica720°

Protocolul HHO® consta intr-un proces de trei etape menit sa sprijine sanatatea si recuperarea pacientilor. Prima etapa este hemoperfuzia, un procedeu care utilizeaza un filtru special pentru a directiona sangele printr-un proces similar celui din corpul uman, eliminand eficient substante daunatoare in functie de dimensiunea moleculara. In plus, sangele este incalzit si imbogatit cu oxigen prin intermediul unui dispozitiv numit oxigenator. A doua etapa, hipertermia, implica cresterea controlata a temperaturii corpului pentru a stimula procese benefice, asemanatoare febrei naturale, care contribuie la activarea macrofagelor si la protejarea organismului impotriva agentilor patogeni. In timp ce metodele traditionale de hipertermie pot fi solicitante si riscante, abordarea protocolului HHO® este mai delicata si eficienta, avand o durata de tratament de doar 4 ore. Ultima etapa, oxigenarea, imbogateste sangele cu oxigen, imbunatatind functia celulara a organelor si contribuind la stimularea sistemului imunitar, facilitand procesul de regenerare si eliminare a toxinelor din corp.

Echipa medicala specializata initiaza temporar un acces prin vena pacientului, permitand extragerea, filtrarea, oxigenarea si usoara incalzire a sangelui, care este apoi reintrodus direct in corp. Aceasta abordare holistica, derulata intr-un interval de aproximativ 4 ore, are potentialul de a sprijini recuperarea in cazurile de boli pulmonare precum Sindromul Respirator Acut, afectiuni renale, septicemie, insuficienta multipla de organe, expunerea la metale grele si boli reumatice, oferind beneficii semnificative pentru sanatatea si bunastarea pacientilor.


Beneficiile Terapiei HHO® pentru sanatate

Terapia HHO® ofera o serie de potentiale beneficii pentru sanatate, avand in vedere abordarea sa holistica si etapele distincte ale protocolului. Iata cateva dintre aceste beneficii:

Detoxifiere eficienta: Etapa de hemoperfuzie a terapiei HHO® implica filtrarea avansata a sangelui, eliminand substante daunatoare si toxine in functie de dimensiunea moleculara. Acest proces poate contribui semnificativ la detoxifierea organismului, reducand incarcatura de substante nocive si sustinand functia organelor.

Stimularea circulatiei sanguine: Hemoperfuzia si oxigenarea promoveaza o circulatie sanguina imbunatatita catre organe si tesuturi. Aceasta poate avea beneficii semnificative asupra functiei celulare si a furnizarii de nutrienti, contribuind la imbunatatirea starii generale de sanatate.

Sprijin pentru sistemul imunitar: Oxigenarea sangelui are potentialul de a imbunatati concentratiile de oxigen in organism, ceea ce poate stimula sistemul imunitar. Un sistem imunitar sanatos poate ajuta la protectia impotriva infectiilor si la gestionarea bolilor autoimune.

Reducerea inflamatiei: Protocolul HHO® poate contribui la reducerea inflamatiei prin hipertermie controlata si procesul de detoxifiere. Scaderea inflamatiei poate avea impact pozitiv asupra afectiunilor inflamatorii, cum ar fi bolile autoimune si cele reumatice.

Sustinerea vindecarii si regenerarii: Oxigenarea sangelui si stimularea circulatiei pot contribui la procesul de vindecare si regenerare a tesuturilor. Aceasta poate fi benefica in recuperarea postoperatorie, in gestionarea leziunilor sau a afectiunilor cronice.

Terapie adjuvanta in diverse afectiuni: Terapia HHO® poate servi ca terapie adjuvanta intr-o gama larga de afectiuni, inclusiv boli pulmonare, renale, hepatice, autoimune, cancere, infectii severe si afectiuni reumatice, oferind sprijin suplimentar tratamentelor conventionale.

Este important de subliniat ca beneficiile exacte ale Terapiei HHO® pot varia in functie de conditiile individuale ale pacientilor si de natura specifica a afectiunilor lor. 


Contraindicatii si consideratii de siguranta

Alergiile sau reactiile adverse pot sa apara in randul persoanelor care urmeaza terapia sangelui, avand in vedere utilizarea anumitor substante in cadrul tratamentului. Pentru a preveni aceste situatii, este esential sa se efectueze teste de compatibilitate inainte de inceperea procedurii, asigurandu-se ca terapia este sigura si bine tolerata de catre fiecare pacient. In plus, pacientii cu probleme de coagulare a sangelui trebuie sa discute cu medicul lor inainte de a incepe orice forma de terapie sanguina, deoarece anumite proceduri pot implica riscuri suplimentare legate de coagulare.

In ceea ce priveste potentialele riscuri asociate cu infectiile, pacientii cu sistem imunitar slabit sau cu un istoric de infectii recurente trebuie sa fie monitorizati atent in timpul procedurilor care implica manipularea sangelui. De asemenea, persoanele cu boli cronice, precum insuficienta cardiaca sau insuficienta renala, ar trebui sa discute cu medicul lor despre riscurile si beneficiile potentiale ale terapiei sangelui in contextul afectiunilor lor specifice. In cazul femeilor insarcinate, este crucial sa se ia in considerare impactul terapiei sangelui asupra sarcinii si a fatului, fiind recomandata consultarea unui specialist in obstetrica inainte de a incepe orice tratament pentru a asigura o gestionare adecvata si sigura a sanatatii materne.


Intrebari frecvente despre TERAPIE HHO® 720°- PURIFICAREA AVANSATA A SANGELUI

Terapia HHO® abordeaza o gama variata de afectiuni si probleme de sanatate. Printre acestea se numara recuperarea post-COVID, eliminarea elementelor de poluare, metale grele si toxine de mediu, boli autoimune precum scleroza multipla, boala Crohn, colita ulcerativa, tiroidita Hashimoto, boala Lyme (borelioza), terapie adjuvanta in cancer, boli hepatice, boli pulmonare inclusiv sindromul respirator acut, boli renale, septicemie, insuficienta multipla de organe, expunerea la metale grele si boli reumatice cum ar fi artrita, artroza si guta.

Durata unei sesiuni de terapie HHO® este, in general, de aproximativ 4 ore. In aceasta perioada, echipa medicala calificata efectueaza procedurile necesare, inclusiv hemoperfuzia, hipertermia controlata si oxigenarea, adaptandu-se la necesitatile specifice ale fiecarui pacient.

Siguranta terapiei HHO® depinde de evaluarea individuala a fiecarui pacient. In general, terapia este considerata sigura si bine tolerata. Cu toate acestea, exista factori individuali, cum ar fi alergiile sau conditiile de sanatate preexistente, care pot influenta decizia de a aplica sau nu terapia. Este crucial ca pacientii sa discute cu echipa medicala si sa efectueze teste preliminare pentru a asigura o compatibilitate optima si pentru a evita reactiile adverse.

Comparativ cu alte metode de purificare a sangelui, cum ar fi dializa sau plasmafereza, terapia HHO® ofera un abordaj holistic, combinand hemoperfuzia, hipertermia si oxigenarea. Aceasta combinatie unica vizeaza nu doar eliminarea substantelor daunatoare, dar si stimularea sistemului imunitar si imbunatatirea functiei celulare. 

Rezerva acest serviciu

Afla mai multe despre competenta ta imunitara. Autovalueaza-ti sistemul imunitar raspunzand la cateva intrebari pe care ti l-am pregatit impreuna cu echipa noastra de medici.
Test autoevaluare imunitara
Ce spun pacientii nostri despre serviciile Quantica720°