TERAPIE IV CHELARE METALE GRELE DESFERROXAMINA

Toxicitatea metalelor grele se refera la o supraexpunere la plumb, mercur, arsenic, cadmiu, crom sau alt element metalic sau de inalta densitate care provoaca iritatii sau leziuni ale corpului. Metalele grele pot fi gasite in mod natural in mediul inconjurator, in case sau la locul de munca. Expunerile bruste severe, precum si expunerile moderate in timp pot provoca toxicitate.

Deferoxamina (DFOA), cunoscuta si sub numele de desferioxamina si vanduta sub numele de marca Desferal, este un medicament care leaga fierul si aluminiul.

Pret: 650 (+19% TVA)

Oferta speciala 1: 16% REDUCERE pentru pachet de 5 terapii IV/IM 

Oferta speciala 2: 25% REDUCERE pentru 5 vitamine/ minerale intr-o singura administrare

Deferoxamina este utilizata pentru a trata otravirea acuta cu fier, in special la copiii mici.

Acest agent este, de asemenea, frecvent utilizat pentru a trata hemocromatoza, o boala a acumularii de fier care poate fi fie genetica, fie dobandita. 

Hemocromatoza dobandita este frecventa la pacientii cu anumite tipuri de anemie cronica (de exemplu, talasemie si sindrom mielodisplazic) care necesita multe transfuzii de sange, ceea ce poate creste foarte mult cantitatea de fier din organism.
 
Tratamentul cu medicamente de chelare a fierului, cum ar fi deferoxamina, reduce mortalitatea la persoanele cu siclemie sau talasemie care sunt dependente de transfuzii.

Administrarea pentru afectiunile cronice se realizeaza in general prin injectie subcutanata pe o perioada de 8-12 ore in fiecare zi. Administrarea deferoxaminei dupa intoxicatie acuta poate colora urina intr-un rosu roz, fenomen numit „urina vin rosé”. In afara de toxicitatea cu fier, deferoxamina poate fi utilizata pentru a trata toxicitatea aluminiului (un exces de aluminiu in organism) la pacienti selectati.

Rezerva acest serviciu

Afla mai multe despre competenta ta imunitara. Autovalueaza-ti sistemul imunitar raspunzand la cateva intrebari pe care ti l-am pregatit impreuna cu echipa noastra de medici.
Test autoevaluare imunitara
Ce spun pacientii nostri despre serviciile Quantica720°