CONSULTATIE ENDOCRINOLOGIE INTEGRATIVA

Disfunctia tiroidiana si oboseala suprarenala sunt doua dintre cele mai frecvente afectiuni care afecteaza milioane de oameni si de obicei ramane nediagnosticata o perioada mare de timp. La Quantica720° depasim laboratoarele si analizele standard pentru a obtine o imagine completa a modului in care functia tiroidei si cele suprarenale influenteaza modul in care va simtiti, astfel incat sa putem ajuta la restabilirea energiei si vitalitatii.

Pret: 500 RON + (19%TVA)

Sistemul endocrin este alcatuit dintr-o retea complexa de glande si organe. Acest sistem foloseste hormoni pentru a mentine controlul si pentru a coordona metabolismul corpului uman, gradul de energie, cresterea, reproducerea si dezvoltarea glandelor si organelor, mentine un nivel de stres in limite normale. Partile integrate ale sistemului endocrin:

1. Hipofiza este o glanda endocrina cu structura complexa si cu functii, de asemenea, multiple si complexe. Aceasta isi secreta proprii hormoni, dar influenteaza si functia secretorie a celorlalte glande endocrine, astfel ca este considerata cel mai important organ endocrin.  Hipofiza este impartita in doua zone (lobi), diferite atat din punct de vedere anatomic, cat si functional. Acestea poarta numele de hipofiza anterioara (adenohipofiza) si hipofiza posterioara (neurohipofiza).

A. Adenohipofiza produce 5 hormoni: tireotrofina (TSH), corticotrofina (A.C.T.H.), gonadotrofinele (FSH si LH) si somatotrofina (STH) care este responsabila de cresterea copiilor. Adenohipofiza secreta, supranumita prolactina este hormonul necesar pentru realizarea lactatiei la femeie.

B. Neurohipofiza stocheaza provizoriu doi hormoni ai hipotalamusului, hormonul antidiuretic, sau ADH (care impiedica eliminarea apei de catre rinichi atunci cand ea nu se afla in destula cantitate in organism) si ocitocina (care stimuleaza contractiile uterului la femeie in timpul nasterii).

2. Epifiza sau glanda pineala produce hormonul numit melatonina, care ajuta organismul sa stie cand este timpul sa doarma.

3. Glanda tiroida si glandele paratiroide sunt situate in fata gatului, sub laringe (cutia vocala). Tiroida joaca un rol important in metabolismul organismului. Glandele paratiroide joaca un rol important in reglarea echilibrului de calciu al organismului. Tiroida este motorul corpului nostru, iar oamenii pot dezvolta probleme atunci cand tiroida fie produce prea mult hormon tiroidian (hipertiroidism), fie nu suficient (hipotiroidism). Adesea, cauza problemei tiroidei este o boala autoimuna. O boala autoimuna este atunci cand sistemul imunitar ataca in mod gresit anumite tesuturi din organism.

4. Pancreasul este situat in partea din spate a abdomenului, in spatele stomacului. Pancreasul are un rol in digestie, precum si in productia de hormoni. Rolul hormonii realizati de pancreas includ insulina si glucagonul, care ajuta le reglarea si mentinerea unui nivelul de zahar normal.

5. Glanda suprarenala este situata deasupra fiecarui rinichi. Aceste glande lucreaza cu hipotalamusul si glanda pituitara. Glandele suprarenale au rolul de a produce si a elibera hormoni corticosteroizi si epinefrina care mentin tensiunea arteriala si regleaza metabolismul.

6. Gonadele sau glandele sexuale este un termen generic ce desemneaza glande mixte specializate in producerea gametilor (celulele sexuale) si a hormonilor sexuali. La femele, gonadele sunt reprezentate de ovare, care sintetizeaza ovule, iar la masculi - testicul - producatoare de spermatozoizi.

A. Ovarele femeii sunt situate pe ambele parti ale uterului, sub deschiderea trompelor uterine (tuburi care se extind de la uter la ovare). Pe langa faptul ca contin ovulele necesare reproducerii, ovarele produc si estrogen si progesteron.

B. Testiculele unui barbat sunt situate intr-o punga care atarna suspendata in afara corpului masculin. Testiculele produc testosteron si spermatozoizi.

7. Prostata este o glanda aflata la intersectia aparatului urinar cu aparatul genital masculin. Aceasta este situata in fata rectului si sub vezica urinara. Aceasta contribuie, prin secretiile sale, cu 25-30% din cantitatea de sperma.

Deoarece, este foarte important sa stim daca cauza problemelor sistemului endocrin este autoimuna, noi consideram ca testarea prezentei anticorpilor poate face o diferenta in diagnosticarea corecta. Ulterior, dupa o identificare corespunzatoare putem sa stabilim tratamentul corespunzator.

Consultatia se va realiza prin intermediul a doua dispozitive - Wegamed Check Medical Sport si Bioscan SWA.

1. Wegamed Check Medical Sport este un dispozitiv inovator prin care se poate realiza o scanare completa a competentei imunitare.

Cum functioneaza?

Pentru a fi utilizat se ataseaza 6 electrozi pe corp, iar aparatul inregistreaza parametrii electrici din cap pana in picioare. Durata procedurii este de 8 minute, fiind un proces complet automat si fara disconfort pentru pacient

In cadrul interpretarii daca rezultatele se abat de la graficul normal, se poate constanta o anumita disfunctie. Mai mult, dispozitivul identifica campurile de interferenta si dezvaluie pozitia acestora in cadrul unui grafic corporal. Astfel, profesionistii si terapeutii clinicii noastre pot obtine o vedere de completa asupra starii de sanatate a pacientului, dar si sugestii pentru remedierea eventualelor dezechilibre.

2. Bioscan SWA este un instrument medical special creat pentru testarea si monitorizarea terapiei. Acest dispozitiv contine si combina informatii din ingineria electrica, biofizica si informatica.

Cum functioneaza?

Intr-o durata de doar 90 de secunde, sistemul de analiza bio-cibernetica Bioscan SWA analizeaza peste 250 de parametri prezentati in 31 de rapoarte. Printre acestea se numara: vitaminele, toxinele, mineralele si oligoelementele, metalele grele, pielea si carenta de colagen, bolile osteo-articulare, sistemul imunitar, aminoacizii, functionalitatea rinichilor si a plamanilor, functionalitatea gastrointestinala, bolile cardiovasculare si cerebrale,  functia hepato-biliara, dar si pe cea a  pancreasului.


 

Rezerva acest serviciu

Afla mai multe despre competenta ta imunitara. Autovalueaza-ti sistemul imunitar raspunzand la cateva intrebari pe care ti l-am pregatit impreuna cu echipa noastra de medici.
Test autoevaluare imunitara
Ce spun pacientii nostri despre serviciile Quantica720°